For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

ΟΧΗΜΑΤΑ/ΔΙΚΥΚΛΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ – ΧΑΜΕΝΑ

Βρέθηκε ή χάθηκε όχημα ή δίκυκλο.

Αυτή η κατηγορία αφορά σε οχήματα που βρέθηκαν ή αφαιρέθηκαν ,για τα οποία δεν έχει εντοπίστει ο κάτοχος τους.

Εάν έχετε απωλέσει  το όχημα σας , σας προτείνουμε  να το δημοσιεύσετε εδω καθως  και να ελέγξετε  εαν τυχόν έχει εντοπιστεί .

Καταχώρηση Δωρεάν Αγγελίας για

ΚΛΕΜΜΕΝΑ

ΟΧΗΜΑΤΑ- ΔΙΚΥΚΛΑ

 

 

ΔΕΙΤΕ: Αγγελίες για ΟΧΗΜΑΤΑ- ΔΙΚΥΚΛΑ  ΚΛΕΜΜΕΝΑ

Μηχανή

Αυτοκίνητο

 

# 1. Ελέγξτε με βεβαιότητα  εάν το αυτοκίνητό σας ή η μοτ/τα σας   έχει  κλαπεί.   
Λοιπόν, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να ελέγξετε αν το χαμένο αυτοκίνητό-μοτ/τα  σας έχει πράγματι κλαπεί .

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να κάνετε τον σχετικό  έλεγχο  .

• Ελέγξτε προσεκτικά το χώρο στάθμευσης που θυμάστε ότι  το είχατε σταθμεύσει .  Ίσως ξεχάσετε ακριβώς την ακριβή θέση του αυτοκινήτου-μοτ/τας  σας.

Μπορείτε εφόσον είσαστε  συνδεμένοι στο iPhone ή το smartphone Android  και χρησιμοποιείτε την  εφαρμογή   GOOGLE – Χάρτες   , να βρείτε την τελευταία θέση που είχατε σταθμεύσει το αυτοκίνητό σας, εάν δεν θυμάστε  .

• Επικοινωνήστε με  την Τροχαία της περιοχής , πριν αναφέρετε ότι το αυτοκίνητό σας έχει κλαπεί αφού ενδέχεται το όχημα σας να έχει νόμιμα ρυμουλκηθεί από γερανοφόρο όχημα  ,  επειδή ήταν σταθμευμένο κατά τρόπο που εμπόδιζε την ομαλή κυκλοφορία ή άλλες εργασίες του Δήμου.

Εάν το αυτοκίνητό σας έχει  κλαπεί πράγματι, μην χάνετε χρόνο!

 

# 2. Σας παρουσιάζουμε   7 αποτελεσματικές συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε  για να βρείτε το κλεμμένο αυτοκίνητό ή  την μηχανή  σας.

Συμβουλές για αναζήτηση κλεμμένων αυτοκίνητων-μοτ/των .

1. Υποβολή μήνυσης για την κλοπή αυτ/του-μοτ/τας  στο πλησιέστερο  Αστυνομικό Τμήμα -Τμήμα Ασφαλείας.

Εάν το αυτοκίνητό-μηχανή σας  σας έχει κλαπεί, ειδικά εάν μέσα είχατε   το παιδί ή το μωρό σας ή το κατοικίδιο σας , καλέστε αμέσως την αστυνομία στο  100 ή στο 112.

Όταν υποβάλλετε μια μήνυση κατά αγνώστων για την κλοπή στην   Αστυνομία , βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να παράσχετε αρκετές πληροφορίες  , όπως :

Η πινακίδα  κυκλοφορίας του οχήματος σας .
Η ταυτότητά σας.
Η μάρκα, το μοντέλο και το χρώμα του αυτοκινήτου σας
Η τοποθεσία όπου είδατε για τελευταία φορά το αυτοκίνητό σας
Η συσκευή παρακολούθησης (εάν έχετε).
Ζητείστε  ένα αντίγραφο από το Β.Α.Σ. (Βιβλίο Αδικημάτων και Συμβάντων ) της Υπηρεσίας  που  απευθύνεστε   , καθώς θα το χρειαστείτε για την Ασφαλιστική σας εταιρεία σε περίπτωση που έχετε ασφαλιστεί για κλοπή. .

Όσες περισσότερες λεπτομέρειες παρέχετε, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες  η Αστυνομία να  μπορέσει  να σας βοηθήσει και  να ανακτήσετε το αυτοκίνητο που σας λείπει.

 

 2. Όταν το αυτοκίνητό σας έχει κλαπεί, επικοινωνήστε με την ασφαλιστική σας εταιρεία
Εάν το αυτοκίνητό σας έχει κλαπεί ενώ έχετε  συμβόλαιο  ασφάλισης για κλοπή  , μπορείτε να λάβετε την  αποζημίωση  που θα σας καταβάλει  η ασφαλιστική εταιρεία  για το “κλεμμένο αυτοκίνητο” .

Εάν ανακτήσετε το κλεμμένο αυτοκίνητό σας αφού λάβετε την αποζημίωση  ασφάλισης, καλέστε την ασφαλιστική σας εταιρεία.

3. Ενημερώστε την εταιρεία ενοικιάσεως ή χρηματοδοτικής μίσθωσης σε περίπτωση κλοπής του ενοικιαζόμενου αυτοκινήτου σας.

Εάν το κλεμμένο αυτοκίνητό σας ενοικιάζεται, επικοινωνήστε με την εταιρεία ενοικιάσεως ή  χρηματοδοτικής μίσθωσης αφού διαπιστώσετε ότι το όχημα λείπει. Ενημερώστε τους ότι έχετε ήδη αναφέρει το κλεμμένο αυτοκίνητο στην αστυνομία και ζητήστε τους αριθμούς κυκλοφοριάς και την Άδεια κυκλοφορίας   του αυτοκινήτου.

 4. Χρησιμοποιήστε τη συσκευή GPS- Δορυφορικό Σύστημα Εντοπισμού Θέσης Αυτοκινήτου  για να εντοπίσετε το κλεμμένο αυτοκίνητό σας

Εάν έχετε εγκαταστήσει ένα σύστημα παρακολούθησης GPS   στο όχημά σας, η εταιρεία παρακολούθησης μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη θέση του κλεμμένου αυτοκινήτου σας και ακόμη  να το απενεργοποιήσετε .Ανεξάρτητα από το πού αφαιρέθηκε  το αυτοκίνητό σας, όπως  από δρόμο,  γκαράζ, χώρο  στάθμευσης κτλ , μπορείτε να εντοπίσετε γρήγορα το κλεμμένο όχημά σας με το GPS. Το GPS είναι μια συσκευή δορυφορικού εντοπισμού που συνδέεται μόνιμα με την μπαταρία του αυτοκινήτου, της μοτοσυκλέτας , και σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε την ακριβή θέση του οχήματός σας σε περίπτωση κλοπής. Μπορεί συνήθως να συνδεθεί  αριθμούς κινητών και να στέλνει ειδοποιήσεις σε όλους ταυτόχρονα για τη θέση ή ακόμα και τη μη εξουσιοδοτημένη εκκίνηση του κινητήρα.

5. Χρησιμοποιήστε συστήματα ασφαλείας κάμερας για να βρείτε το κλεμμένο αυτοκίνητό σας
Όταν το αυτοκίνητό σας κλαπεί, θα πρέπει να ελέγξετε αμέσως τα πλάνα της κάμερας ασφαλείας. Οι εγγραφές βίντεο κάμερας ασφαλείας είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βρείτε το κλεμμένο αυτοκίνητο και το όχημά σας .

1. Ελέγξτε τα πλάνα της κάμερας ασφαλείας του γκαράζ και του σπιτιού σας εάν διαθέτετε ή των γειτόνων σας   . Ελέγχοντας τις εγγραφές βίντεο, μπορείτε να δείτε τις καθαρές εικόνες του κλέφτη του αυτοκινήτου και τη γενική διαδρομή διαφυγής του. Με αυτές τις αποδείξεις, η πιθανότητα εύρεσης του κλεμμένου αυτοκινήτου σας θα αυξηθεί σημαντικά. (Εάν δεν έχετε εγκαταστήσει κάμερα ασφαλείας για το αυτοκίνητο και το σπίτι σας, ήρθε η ώρα να προσθέσετε μία.)

2. Ελέγξτε τα πλάνα από κάμερα  ασφαλείας της γειτονιάς σας  (εάν επιτρέπεται). Εάν το αυτοκίνητό σας κλαπεί   από  δημόσιο δρόμο, τα συστήματα-κάμερες ασφαλείας θα καταγράφουν το ίχνος του κλεμμένου αυτοκινήτου σας.

 6. Καλέστε εταιρείες ταξί  όταν το αυτοκίνητό σας κλαπεί και ενημερώστε τους για την κλοπή .
Οι οδηγοί ταξί μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό των κλεμμένων αυτοκινήτων, φορτηγών και μοτ/των  σας.

Ενημερώνοντας  οδηγούς  ταξί    αυξάνεται  τις πιθανότητες εύρεσης του   αυτοκινήτου σας.  Καλό  είναι ,  να δώσετε μια  ανταμοιβή,   στον οδηγό ταξί που θα εντοπίσει  το κλεμμένο αυτοκίνητό σας.

Η ανταμοιβή είναι ένα κίνητρο για να ενθαρρύνετε περισσότερα άτομα να συμμετάσχουν στην ομάδα αναζήτησης του οχήματος σας, γεγονός που αυξάνει τις πιθανότητες  ανάκτησης του

κλεμμένου αυτοκινήτου σας.

 Τρόπος 7. Ελέγξτε εάν τα ανταλλακτικά του κλεμμένου αυτοκινήτου σας πωλούνται στο Διαδίκτυο όταν το αυτοκίνητό σας έχει κλαπεί.

Μπορείτε να βρείτε το κλεμμένο αυτοκίνητό σας στο Διαδίκτυο εάν ο κλέφτης του αυτοκινήτου επιχειρήσει να  πουλήσει το αυτοκίνητό σας στο Διαδίκτυο. Εάν το αυτοκίνητό σας έχει διαλυθεί για ανταλλακτικά  το να βρείτε ποιος πουλάει αυτά τα ανταλλακτικά μπορεί να σας οδηγήσει στο να ανακτήσετε το όχημα σας .

Εάν  εντοπίσετε ανταλλακτικά από το κλεμμένο αυτοκίνητό σας, επικοινωνείστε με την Αστυνομία πριν κανονίσετε οποιαδήποτε συνάντηση με τον πωλητή. Οι κλέφτες αυτοκινήτων πολλές φορές είναι επικίνδυνοι κακοποιοί . Συνοδευόμενοι από την αστυνομία και υπό την καθοδήγηση των έμπειρων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ, μπορείτε να παραλάβετε το κλεμμένο αυτοκίνητό σας χωρίς να διακινδυνεψετε την σωματική σας ακεραιότητα ,ενώ παράλληλα ίσως οδηγήσετε τις διωκτικές αρχές σε εξάρθρωση των κυκλωμάτων που εμπορεύονται κλεμμένα ανταλλακτικά,βοηθώντας και άλλα θύματα κλοπών να βρουν τα οχήματά τους.

Συνολικά, η πιθανότητα εύρεσης κλεμμένου αυτοκινήτου στην Χώρα μας  είναι αρκετά μεγάλη. Πολλες είναι  φορές που ενα όχημα που έχει κλαπεί ,έχει εγκαταλειφθεί από τους κλέφτες μετά από λίγες ώρες ή μέρες (Κλοπή χρήσης).Συνεπώς, μείνετε αισιόδοξοι εάν το αυτοκίνητό σας κλαπεί αφού οι διωκτικές αρχές  αλλά και άνθρωποι που θα δουν την αγγελία της κλοπής σας στο vresto.com.gr  ενδέχεται να εντοπίσουν  το κλεμμένο  όχημα σας .

Top
en_USEnglish