For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Αυτοκίνητα – Οχήματα βρέθηκαν-βρέθηκε

Αυτοκίνητα – Οχήματα βρέθηκαν-βρέθηκε

Τι να κάνετε αν το αυτοκίνητό-όχημα σας έχει κλαπεί.
Ακολουθούν μερικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν  .

Μόλις αφιερώσετε λίγα λεπτά για να βεβαιωθείτε ότι το αυτοκίνητό-όχημα σας, δεν έχει ρυμουλκηθεί νόμιμα  για παράνομη στάθμευση  (ή δεν ξεχάσατε απλά πού σταθμεύσατε), καλέστε την αστυνομία στο τηλεφωνικό αριθμό 100 ή 112 ώστε να  θα δοθεί άμεσα σήμα στα περιπολικά της περιοχής για να εντοπίσουν το κλεμμένο όχημα σας  . Θα κληθείτε να μεταβείτε στο πλησιέστερο Τμήμα Ασφάλειας ή Α.Τ και να  κάνετε μήνυση κατά αγνώστου/ων δραστη/ων  . Οι αστυνομικοί θα σας ρωτήσουν  :

Το  μοντέλο, το έτος και το χρώμα του αυτοκινήτου σας.
Τυχόν ξεχωριστά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σας.
Το Αριθμό  κυκλοφορίας του οχήματος σας.
Πληροφορίες σχετικά με το αν έχετε GPS ή   σύστημα παρακολούθησης.
Πού και πότε είδατε για τελευταία φορά το αυτοκίνητό-όχημα σας

Δυστυχώς κλοπές αυτοκινήτων συμβαίνουν κάθε μέρα, οπότε πρέπει να δείξετε ψυχραιμία. Ο πανικός δε βοηθάει. Τώρα πρέπει να κάνετε τις κατάλληλες κινήσεις άμεσα και κυρίως να έχετε φροντίσει να λάβετε τις κατάλληλες ασφαλιστικές καλύψεις, ανάλογα με την κατάσταση του οχήματός σας, ώστε να αποζημιωθείτε.

Τι καλύψεις πρέπει να έχει το ασφαλιστήριο μου;

Όταν διαμορφώνετε το ασφαλιστήριο του αυτοκινήτου σας, συμπεριλάβετε την ασφάλιση μερικής και ολικής κλοπής. Μόνο έτσι θα καλυφθείτε στην περίπτωση που το όχημά σας κλαπεί. Ενημερώστε τον ασφαλιστικό σας σύμβουλο για την κλοπή ή απευθείας την ασφαλιστική σας εταιρία.

Πότε θα πάρω αποζημίωση για την κλοπή του αυτοκινήτου μου;

Εάν έχετε ασφαλιστεί για ολική κλοπή και το αυτοκίνητο σας δε βρεθεί μέσα στους επόμενους 3 μήνες (το σύνηθες διάστημα των περισσότερων ασφαλιστικών) από την ημερομηνία κλοπής του, η ασφαλιστική σας εταιρεία υποχρεούται να σας αποζημιώσει.

Εάν το αυτοκίνητο σας βρεθεί μέσα στο παραπάνω χρονικό διάστημα, και έχετε ασφαλιστεί για μερική κλοπή, τότε θα πάρετε αποζημίωση για τυχόν υλικές ζημιές που θα έχουν προκληθεί.

Αν βρείτε το κλεμμένο σας όχημα ,καλέστε άμεσα την Αστυνομία στο 100 ή στο 112 και ζητήστε να αποστείλουν  Αστυνομικούς στο σημείο εντοπισμού του  .  .Μην ενεργήσετε μόνοι σας καθόσον ενδέχεται το αυτ/το σας  να το επιβλέπουν κακοποιοί οι οποίοι  μπορούν να σας επιτεθούν. Όταν το αυτ/το ανευρεθεί μην το ακουμπήσετε στα χερούλια και στο εσωτερικό του γιατί η  Αστυνομία πριν σας το παραδώσει θα το ελέγξει  για   αποτυπώματα του δράστη/ων . Εάν εσείς ακουμπήσετε με τα χέρια σας ,ενδέχεται να αλλοιώσετε τα στοιχεία και να δυσχεραίνετε το έργο των Αρχών .Μόλις το παραλάβετε ελέγξτε για φθορές και μεταβείτε στο Αστυνομικο Τμήμα προκειμένου να καταθέσετε συμπληρωματικά αναφέροντας ότι το όχημα σας ανευρέθη (ώστε να εκδοθεί παύση των αναζητήσεων από τις διωκτικές Αρχές) και σε περίπτωση που φέρει ζημιές να καταθέσετε σχετικά με αυτές.

Αν βρείτε κάποιο όχημα που πιστεύετε ότι είναι ύποπτο ή κλεμμένο , πρέπει   να το αναφέρετε άμεσα στην αστυνομία ώστε να ελεγχθεί στην βάση δεόμενων της αστυνομίας  .

Top
en_USEnglish