For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Κλεμμένες Μηχανές Μοτοσυκλέτες Μοτοποδήλατα

Δημοσίευση Δωρεάν Αγγελίας για κλεμμένη Μηχανή – Μοτοσυκλέτα –  Μοτοποδήλατο

 

 

ΔΕΙΤΕ: Αγγελίες σχετικές  με Κλεμμένες Μηχανές – Μοτοσυκλέτες –  Μοτοποδήλατα

Μηχανή

Πώς προστατεύω τη μοτοσικλέτα μου από κλοπή;

Υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι για να μειώσετε τις πιθανότητες κλοπής της μοτοσικλέτας σας.  Ακριβώς επειδή κανένας μέχρι σήμερα δεν έχει κλέψει   τη μοτοσικλέτα σας δεν σημαίνει ότι αυτό δεν  θα συμβεί αύριο . Όλα τα είδη μοτοσικλετών κλέβονται από όλα τα μέρη. Όλα τα είδη μοτοσικλετών μπορούν να γίνουν στόχοι  .

Έχουμε ακούσει να κλέβονται  ποδήλατα , παρόλο που ήταν  κλειδωμένα με κλειδαριές ασφαλείας   και αφαιρέθηκαν από  φαινομενικά ασφαλής τοποθεσίες και   κλειδωμένα ιδιωτικά γκαράζ ή  από  κλειστές αυλές. Συχνά στοχεύονται  από τους επίδοξους κλέφτες,  μέρη οπου έχουν  σταθμευτει   μοτοσικλέτες  απο τους ιδιόκτητες τους  όπως  παραστάσεις, αγώνες, ράλι, φιλανθρωπικές εκδηλωσεις κτλ  Οι αστικές περιοχές είναι πιθανώς πιο επικίνδυνες για τις μοτοσικλέτες, αλλά έχουμε επίσης ακούσει ότι   έχουν κλαπεί ποδήλατα και μοτ/τες από χωριά και ορεινές ή ημιορεινές  περιοχές  .Γεγονός είναι ότι όλα τα οχήματα και ιδίως τα  δίτροχα λόγω μικρού  όγκου  είναι  πιθανοί στόχοι   , είτε το συνειδητοποιείτε είτε όχι.

Πώς να αποτρέψετε την κλοπή μοτοσικλετών
Ένα παλιό  Αγγλικό ρητό   λέει :  “εκτός θέασης, εκτός μυαλού” ισχύει. Όσο λιγότερο φαίνεται το ποδήλατό σας, τόσο λιγότερο πιθανό είναι ο κλέφτης να το  εντοπίσει και να το “ποθήσει “. Εάν δεν έχετε γκαράζ, κρατήστε το καλυμμένο με κάποιο κάλυμμά . Το να μην γνωρίζουνε τι είναι  από κάτω καθιστά πιο δύσκολο να εκτιμήσουν  τη δυσκολία της κλοπής του ή να γνωρίζουν αν είναι ακόμη και το  ποδήλατο που θέλουν. Βάζοντας ένα   κάλυμμα στο ποδήλατό σας, δυσχεραίνεται τους επίδοξους κλέφτες από το να καταλάβουν  τι είναι πραγματικά κάτω από το κάλυμμα σας.

Κλειδώστε το τιμόνι σας
Παρόλο που   εύκολα μπορεί να παραβιαστεί , το κλειδωμένο  τιμόνι της μοτοσυκλέτας σας μπορεί να είναι ένα πρώτο  βήμα  και να αποθαρρύνει την εύκολη αφαίρεση  της μοτοσυκλέτας σας.

Κρατήστε την κλειδαριά σας μακριά από το έδαφος
Οποιαδήποτε κλειδαριά χρησιμοποιείτε, μην την στηρίζετε στο έδαφος, όπου ο κλέφτης είναι πιο πιθανό να βρει τον τροπο  να την σπάσει. Εάν τοποθετήσετε την κλειδαριά επάνω και μακριά από το έδαφος, ο κλέφτης πιθανότατα δεν θα έχει αυτή την επιπλέον δύναμη για να ανοίξει το κλείδωμα. Η κλειδαριά ή η αλυσίδα πρέπει να προσαρμόζονται μέσα από  τον σκελετό της μοτ/τας

Κλειδώστε τη μοτοσικλέτα σας σε κάτι βαρύ
Ένα κλείδωμα δίσκου μπορεί να ενοχλήσει τους αναβάτες χαράς, αλλά οι αποφασισμένοι κλέφτες μπορούν απλά να ανυψώσουν ένα τέτοιο ποδήλατο σε ένα φορτηγό αναμονής. Εάν προσθέσετε ένα καλώδιο σε αυτό και στερεώσετε αυτό σε κάτι σταθερό, έχετε έναν πιο τρομερό εχθρό. Ακόμα και τα ποδήλατα μέσα στα γκαράζ πρέπει να είναι ασφαλισμένα.

Χρησιμοποιήστε πολλές κλειδαριές στο ποδήλατό σας
Είναι καλύτερο να χρησιμοποιήσετε δύο ή περισσότερες κλειδαριές διαφορετικών τύπων εκτός από τις ενσωματωμένες κλειδαριές του ποδηλάτου σας. Εάν ένας κλέφτης δεν έχει παρακολουθήσει το ποδήλατό σας, πιθανότατα δεν θα είναι διατεθειμένος να αντιμετωπίσει διαφορετικά είδη κλειδαριών και αν κάποιος από αυτούς αγκυροβολήσει το ποδήλατο σε κάτι ακίνητο, μια συμμορία δεν θα μπορεί να το μεταφέρει σε ένα φορτηγό.

Πηγαίνετε για τα καλά πράγματα όταν ψωνίζετε για ασφάλεια: Κλειδαριές δίσκου συναγερμού, κλειδαριές U από σκληρυμένο χάλυβα και ασύμμετρες αλυσίδες – 5/8 ίντσες ή μεγαλύτερες – όλα βαθμολογούνται πολύ.

Αυτή η ανησυχητική κλειδαριά δίσκου είναι σκληρή και δυνατή, που σας ενημερώνει πότε κάποιος μετακινεί το ποδήλατό σας. Αμαζόνα

Εγκαταστήστε έναν διακόπτη κρυφής δολοφονίας
Εάν είστε πραγματικά αποφασισμένοι να αποφύγετε τους κακούς, συνδέστε έναν διακόπτη kill ή έναν ελατηριωτό διακόπτη που πρέπει να κρατήσετε πατημένο το κουμπί έναρξης. Μερικοί αναβάτες έχουν αποτρέψει τις απόπειρες κλοπής απλώς αφαιρώντας την κύρια ασφάλεια όταν παρκάρουν τα ποδήλατά τους.

Σταθμεύστε το ποδήλατό σας σε μια καλά φωτισμένη τοποθεσία
Εάν παρκάρετε έξω, επιλέξτε μια καλά φωτισμένη, εμφανή περιοχή. Εάν δεν μπορείτε να κλειδώσετε το ποδήλατό σας σε κάτι σταθερό και σταθερό, δοκιμάστε ένα άλλο ποδήλατο (κατά προτίμηση όχι ένα που ανήκει σε έναν ξένο). Ακόμα και η επίστρωση του ποδηλάτου σας με αυτοκόλλητα “Alarm Installed” μπορεί να αποθαρρύνει τους μπάσταρδες.

Συναγερμός με το ποδήλατό σας
Οι συναγερμοί μπορεί να φαίνονται σαν ένας καλός τρόπος για να προσελκύσουν την προσοχή στο γεγονός ότι κάποιος προσπαθεί να σκουπίσει το ποδήλατό σας, αλλά στα περισσότερα μέρη έχουμε συνηθίσει να ψευδείς συναγερμούς που οι άνθρωποι δεν ερευνούν ούτε καν ενοχλούν να κοιτάξουν. Όλοι όμως δίνουν προσοχή στους ήχους της καταστροφής – όπως το σπάσιμο γυαλιού. Μια μεγάλη στοίβα μπουκαλιών μπύρας με καλώδιο ταξιδιού κάνει έναν ήχο που όλοι θα διερευνήσουν όταν ανατραπεί.

Να είσαι προσεκτικός
Οι επαγγελματίες κλέφτες βρίσκουν συχνά τα ποδήλατα που θέλουν να κλέψουν ακολουθώντας τα εκεί όπου είναι σταθμευμένα κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας. Στη συνέχεια, μετράνε την κατάσταση και επιστρέφουν με ό, τι χρειάζονται για να τοποθετήσουν τη μοτοσικλέτα. Έτσι, καθώς πλησιάζετε τον προορισμό σας, ειδικά αν είναι σπίτι, προσέξτε τους καθρέφτες σας για αρκετά τετράγωνα. Εάν κάποιος φαίνεται να σας ακολουθεί, προσπαθήστε να τον χάσετε, τραβήξτε το και αφήστε τον να περάσει (αφήνοντας μια διαδρομή διαφυγής σε περίπτωση που είναι τζάκερ ποδηλάτου), κάντε μια στροφή U ή μετακινηθείτε στο μπλοκ. Όποιος συνεχίζει να σας ακολουθεί πιθανώς είναι πρόβλημα. Απλά μην πηγαίνετε στο σπίτι ή στο χώρο στάθμευσης της εταιρείας ή του σχολείου σας έως ότου τα ξεχάσετε.

Θυμηθείτε να κλειδώνετε πάντα το ποδήλατό σας
Τέλος, θυμηθείτε να κλειδώνετε πάντα το ποδήλατό σας, ανεξάρτητα από το χρόνο ανάμεσα στις βόλτες σας. Είναι καλύτερα να αφιερώσετε τα επιπλέον πέντε λεπτά για να αφαιρέσετε κάποιες κλειδαριές, στη συνέχεια να καλέσετε την αστυνομία και να περιμένετε 15 λεπτά για να φτάσουν εκεί για να πάρουν τις πληροφορίες σας.

Top
en_USEnglish