For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ ΤΙΜΑΛΦΗ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ΧΑΜΕΝΑ

ΚΟΣΜΗΜΑΤΑ- ΤΙΜΑΛΦΗ- ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ/ ΧΑΜΕΝΑ

 

Κλοπή  κοσμημάτων .
Η Κλοπή των κοσμημάτων μπορεί να συμβεί σε οποιονδήποτε, οπουδήποτε, οποτεδήποτε.

Δεδομένου ότι  δεχόμαστε καθημερνά αναγγελλίες για  κλεμμένα κοσμήματα-τιμαλφή, απευθυνθήκαμε σε ορισμένους   ειδικούς   για να μας  επισημάνουν   τις τοποθεσίες  στις οποίες εμφανίζεται υψηλή συχνότητα κλοπής  κοσμημάτων  .  Μαζί ακολουθούν και  συμβουλές για την προστασία σας, φυσικά.

Τοποθεσίες όπου  συχνά λαμβάνουν χώρα κλοπές  κοσμημάτων:

3. Το γυμναστήριο
Ενώ εσείς γυμνάζεστε , βεβαιωθείτε ότι το κόσμημά σας παραμένει εκεί που το αφήσατε. Τα γυμναστήρια είναι ένα κοινό μέρος για τους κλέφτες που θελουν να κλέψουν κοσμήματα-τιμαλφή.

Συμβουλές πρόληψης:

αντί να το αφήσετε να επιπλέει στην τσάντα του γυμναστηρίου σας.
Βεβαιωθείτε ότι έχετε κλειδώσει το ντουλάπι του γυμναστηρίου σας εάν αποθηκεύσετε κάποιο κόσμημα εκεί,   αντί να το αφήσετε να επιπλέει στην τσάντα του γυμναστηρίου σας.
Εάν είναι δυνατόν, φυλάξτε τα τιμαλφή στο σπίτι όταν πηγαίνετε στο γυμναστήριο. Η άσκηση είναι μια από τις πολλές δραστηριότητες που δεν πρέπει να κάνετε με το δαχτυλίδι σας ούτως ή άλλως.

2. Το αυτοκίνητό σας
Το όχημά σας είναι το δεύτερο πιο συνηθισμένο μέρος όπου μπορεί να κλαπούν κοσμήματα-τιμαλφή.

Οι κλέφτες συχνά κλέβουν πρώτα και σκέφτονται την αξία αργότερα – σπάνε  τα παράθυρα του αυτοκινήτου για να κοιτάξουν μέσα σε μια τσάντα για να δουν αν περιέχει κάτι που αξίζει να πάρουν .

Συμβουλές πρόληψης:

Μην αφήνετε τίποτα πολύτιμο σε κοινή θέα  , όπως κοσμήματα-τιμαλφή στη θήκη του κυπέλλου ή στα αποθηκευτικά πλάγια της πόρτας.
Κλειδώστε τις πόρτες σας και ανασηκώστε τα παράθυρά σας όταν φεύγετε από το όχημά σας, ακόμα κι αν νομίζετε ότι βρίσκεστε σε περιοχή χαμηλής εγκληματικότητας. Πολλά αυτοκίνητα τα σπάνε μέσα στα πρώτα δευτερόλεπτα αφού ο οδηγός έχει μόλις απομακρυνθεί από το σημείο .
Εάν έχετε γκαράζ, χρησιμοποιήστε το. Εάν παρκάρετε έξω, μην αφήνετε   ανοιχτή την πόρτα  του γκαράζ σας  , παρέχοντας έτσι  πρόσβαση στο γκαράζ σας,
Μπορεί να φαίνεται σαν κοινή λογική, αλλά θα εκπλαγείτε πόσο συχνά παραβλέπονται αυτές οι βασικές συμβουλές καθώς βιαζόμαστε    στην καθημερινή μας ρουτίνα.

1. Το κουτί του κοσμήματος
Ενώ το σπίτι σας είναι και πρέπει να είναι ο ασφαλής χώρος σας, είναι επίσης το πιο συνηθισμένο μέρος από το οποίο μπορεί να κλαπεί το κόσμημα σας.

Συμβουλές πρόληψης:

Αποθηκεύστε τα κοσμήματά σας σε ασφαλή τοποθεσία, εκτός από τα συρτάρια ή τα κουτιά κοσμημάτων, ειδικά όταν έχετε επισκέπτες στο σπίτι σας.
Εγκαταστήστε  ποιοτικές  κλειδαριές στις πόρτες και τα παράθυρά σας   (Και χρησιμοποιήστε τα.)
Κάντε το σπίτι σας να φαίνεται σας  σαν να είστε εκεί  όταν δεν είστε. Χρησιμοποιήστε αυτόματους χρονοδιακόπτες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς φωτισμούς,
Είναι ένα καλό μάθημα να κρατάτε οτιδήποτε αξίας κλειδωμένο και εκτός θέασης όποτε έχετε ανθρώπους στο σπίτι σας που δεν τους γνωρίζετε   καλά  .Δεν μπορείτε ποτέ να ξέρετε τους σκοπούς κάποιου που δεν γνωρίζετε

Σε περίπτωση κλοπής των κοσμημάτων σας, βεβαιωθείτε ότι γνωρίζετε τι πρέπει   να κάνετε .

Τα κλεμμένα κοσμήματα-τιμαλφή καλύπτονται από ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο  . Ενδιαφέρεστε να δείτε πόσο κοστίζει η ασφάλιση κοσμημάτων ετησίως; Είναι λιγότερο από ό, τι νομίζετε. Λάβετε σήμερα  μια προσφορά   απευθυνόμενοι στον ασφαλιστή σας .

 

Top
en_USEnglish