For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Χαμένα Κλειδιά- Έγγραφα- Καρτες-Χαρτοφυλακας

Χαμένα Κλειδιά- Έγγραφα- Κάρτες- Χαρτοφύλακας

5 εύκολες συμβουλές για το πώς να βρείτε τα χαμένα κλειδιά- έγγραφα- κάρτες- χαρτοφύλακα  (και άλλα πράγματα που χάσατε !)
Η  απώλεια  των πραγμάτων σας αποτελεί καθημερινή πρόκληση για εσάς; Το να μην μπορείτε να βρείτε κάτι όταν το χρειάζεστε είναι ενοχλητικό. Το να μην μπορείς να βρεις το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά μπορεί  να σε φέρει στα όρια σου.
Τα   κλειδιά- έγγραφα -κάρτες- χαρτοφύλακας   βρίσκονται δυστυχώς  επανειλημμένα στην κορυφή κάθε λίστας «χαμένων αντικειμένων».

Τα περισσότερα  είναι μικρά, τα μεταφέρουμε μαζί μας όπου κι αν πηγαίνουμε, τα χρησιμοποιούμε όλη την ώρα και τα αφήνουμε σε διαφορετικά μέρη.

Η περίπτωση των χαμένων κλειδιών – εγγράφων- καρτών
Πόσες φορές βρεθήκατε μπροστά σε μια κλειδωμένη πόρτα σπιτιού ή αυτοκινήτου, και ψάχνοντας στην τσέπη σας,  διαπιστώσατε  ότι έχετε χάσει ξανά τα κλειδιά- έγγραφα- κάρτες   σας;

Εδώ είναι μερικές συμβουλές για το πώς να κάνετε μια οργανωμένη αναζήτηση:

Συμβουλή 1: Μην πανικοβληθείτε, απλώς αναζητήστε

Όταν συνειδητοποιήσουμε ότι χάσαμε τα κλειδιά- έγγραφα- κάρτες- χαρτοφύλακα  μας, το πρώτο αίσθημα που νιώθουμε  είναι ο πανικός. Και μετά θυμώνουμε με τον εαυτό μας γιατί μας συνέβη ξανά. Αυτό  δεν θα μας βοηθήσει να κάνουμε μια εστιασμένη και παραγωγική αναζήτηση για τα χαμένα κλειδιά – έγγραφα- κάρτες- χαρτοφύλακα μας.

Αντ ‘αυτού, προσπαθήστε να μείνετε ήρεμοι και ξεκινήστε την αναζήτηση. Ελέγξτε το μέρος όπου υποτίθεται ότι είναι τα  χαμένα κλειδιά – έγγραφα- κάρτες- χαρτοφύλακα σας. Μερικές φορές, τα χάνουμε αλλά αφού ενεργήσουμε ένα   δεύτερο  προσεκτικότερο   έλεγχο τα βρίσκουμε   .

Έρευνες  δείχνουν  ότι τα περισσότερα χαμένα αντικείμενα (συμπεριλαμβανομένων των κλειδιών) παραμένουν εντός ζώνης  50 εκατοστών  από το καθορισμένο σημείο τους, είναι δηλαδή λίγο πιο μακριά από τη συνηθισμένη θέση τους.

Μην χάνετε χρόνο ψάχνοντας τα ίδια μέρη επανειλημμένα, μόνο και μόνο επειδή τα κλειδιά – έγγραφα- κάρτες- χαρτοφύλακας σας υποτίθεται ότι είναι εκεί. Αντ ‘αυτού, αναζητήστε συστηματικά και μετακινηθείτε μόνο στο επόμενο δωμάτιο ή χώρο αφού έχετε πραγματοποιήσει πλήρη αναζήτηση στο προηγούμενο.

Συμβουλή 2: Η ακαταστασία είναι ο εχθρός
Ένα πείραμα στο Πανεπιστήμιο του Αμπερντίν της Σκωτίας αποκάλυψε ότι τα μάτια μας υποσυνείδητα επικεντρώνονται σε καθαρότερες περιοχές όταν ψάχνουμε. Αυτό το κάνουμε ακόμα και όταν είναι προφανές ότι τα κλειδιά – έγγραφα- κάρτες- χαρτοφύλακας  που ψάχνουμε δεν είναι εκεί.

Σύμφωνα με την Anna Nowakowska, μία από τις ερευνήτριες του  πειράματος , θα πρέπει αντ ‘αυτού να επικεντρωθούμε στις «… περιοχές με την πιο μεγάλη ακαταστασία γιατί αν ήταν κάπου πιο  φανερά , θα μπορούσατε να τα έχετε βρει μέχρι τώρα».

Συμβουλή 3: Αποκτήστε ένα έξυπνο  έξυπνο εξάρτημα που σε βοηθά να βρεις τα χαμένα σου πράγματα κάνοντάς τα να κουδουνίζουν και να τα εντοπίζεις χρησιμοποιώντας το smartphone σου.

Μερικές φορές το μυαλό μας δεν είναι αρκετό, ειδικά μετά από μια σκληρή μέρα.

Αποκτήστε ένα έξυπνο εργαλείο εύρεσης κλειδιών, κρεμάστε  το με τα κλειδιά- έγγραφα -κάρτες- χαρτοφύλακα  σας και συνδέστε το στο τηλέφωνό σας. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για να βρείτε τα κλειδιά εγγραφα καρτες χαρτοφύλακας σας ή να χρησιμοποιήσετε τα κλειδιά εγγραφα καρτες χαρτοφύλακα  σας για να βρείτε το τηλέφωνό σας.

Η εύρεση των κλειδιών σας μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολη αφού τα παίρνουμε μαζί μας όπου κι αν πηγαίνουμε. Αλλάζουν τοποθεσία τουλάχιστον μερικές φορές την ημέρα, κάθε μέρα!

 

Συμβουλή 4: Σταματήστε και σκεφτείτε
Πού είναι τα κλειδιά -έγγραφα- κάρτες χαρτοφύλακας μου
Το μυαλό σας είναι το μεγαλύτερο πλεονέκτημά σας. Σκεφτείτε τη στιγμή που είχατε μαζί σας τα κλειδιά εγγραφα καρτες χαρτοφύλακα σας. Κλείστε τα μάτια σας και σκεφτείτε την τοποθεσία, τι κάνατε, τι ώρα ήταν, με ποιον ήσασταν, τι  νιώθατε…

Ο τεχνικός όρος για αυτό λέγεται  «αποκατάσταση περιβάλλοντος» και είναι μια μέθοδος  που χρησιμοποιείται επιτυχώς με αυτόπτες μάρτυρες εγκλημάτων, οπότε η εύρεση των χαμένων κλειδιών του αυτοκινήτου σας πρέπει να είναι ένα πικνίκ σε σύγκριση με αυτό.

Αλλά προσέξτε – σε ορισμένες περιπτώσεις, το μυαλό σας μπορεί να σας παίξει κόλπα και να εισαγάγει μια ψεύτικη μνήμη που θα σας οδηγήσει σε λάθος κατεύθυνση. Μην το σκέφτεστε!

Συμβουλή 5: Η πρόληψη είναι βασιλιάς!

Καθάρισε

Η διατήρηση ενός καθαρού περιβάλλοντος είναι πολύ αποτελεσματική όταν πρόκειται για την  εύρεση χαμένων πραγμάτων .

Πάντα βάζετε τα πράγματα στο ίδιο μέρος.

Αυτό θέλει κάποιο χρόνο , αλλά θα αναγκάσει τον εαυτό σας να αναπτύξει μια συνήθεια και να βάζει πάντα τα κλειδιά-  έγγραφα-καρτες- χαρτοφύλακα  (και άλλα πράγματα) στο ίδιο μέρος. Μελέτες έχουν δείξει ότι κατά μέσο όρο χρειάζονται μόνο 66 ημέρες για να δημιουργηθεί  μια συνήθεια, οπότε δοκιμάστε το!

Έχετε πάντα   εκ των προτέρων κλειδιά-έγγραφα -κάρτες- χαρτοφύλακα  αντικατάστασης.

Αυτή δεν είναι μια παντός είδους λύση, καθώς τα κλειδιά   του αυτοκινήτου, οι πόρτες με αντικλεπτική προστασία και οι αντικλεπτικές κλειδαριές έχουν συνήθως ακριβά κλειδιά  που μερικές φορές απαιτούν απόδειξη ιδιοκτησίας πριν από τη δημιουργία αντιγράφου. Ωστόσο, η λήψη ενός αντικλειδιού  της πόρτας σας δεν είναι τόσο ακριβή ή περίπλοκη υπόθεση , γι ‘αυτό κάντε το.

Κάντε το να ξεχωρίζει

Αν είναι κάτι μικρό ή ασυνήθιστο, φτιάξτε το με φωτεινά χρώματα. Προσθέστε ένα μεγάλο πολύχρωμο μπρελόκ στα κλειδιά εγγραφα καρτες χαρτοφύλακας σας ή βάψτε το τόξο του κλειδιού σε ένα χρώμα που ξεχωρίζει. Προσθέστε ένα ανακλαστικό έμπλαστρο στο πορτοφόλι σας και τοποθετήστε κολλώδεις σημειώσεις νέον στα έγγραφά σας.

Συμβουλή μπόνους: Υιοθετήστε μια φιλοσοφική προσέγγιση
Θυμηθείτε ότι τα περισσότερα πράγματα τελικά εμφανίζονται, οπότε αν δεν είναι κάτι που χρειάζεστε απολύτως τώρα, μην ανησυχείτε για αυτό.

Δεν θα σας βοηθήσει να βρείτε τα κλειδιά- έγγραφα- κάρτες- χαρτοφύλακα  σας, αλλά θα σας βοηθήσει με την ηρεμία σας.

 

 

Top
en_USEnglish