For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

ΧΑΘΗΚΕ-ΚΛΑΠΗΚΕ ΤΣΑΝΤΑ-ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

ΧΑΘΗΚΕ-ΚΛΑΠΗΚΕ ΤΣΑΝΤΑ-ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ

8 τρόποι για να βρείτε το χαμένο πορτοφόλι-τσάντα σας 

Υπάρχουν μερικοί γρήγοροι και εύκολοι τρόποι για να βρείτε ένα χαμένο πορτοφόλι-τσάντα σας. Εδώ είναι οι κορυφαίες οκτώ  τεχνικές μας για να βρείτε το χαμένο πορτοφόλι-τσάντα σας.

Τρέχετε   για μια πρωινή συνάντηση, έξω βρέχει  και συνειδητοποιείτε  ότι δεν μπορείτε να βρείτε το πορτοφόλι-τσάντα σας. Ακολουθούν οι συμβουλές μας για να βρείτε το πορτοφόλι-τσάντα σας:

1) Κλείστε τα μάτια σας και πάρτε μερικές βαθιές αναπνοές.

Πριν ξεκινήσετε την αναζήτηση για το χαμένο πορτοφόλι-τσάντα σας, θα πρέπει να αφιερώσετε  τριάντα δευτερόλεπτα για να ηρεμήσετε  . Η ελεγχόμενη αναπνοή είναι μια εξαιρετική τεχνική για τη μείωση του στρες και την αύξηση της εστίασης. Εάν αυτή η τεχνική είναι αρκετά καλή για  τους Ολυμπιονίκες πριν από μια κούρσα 100 μέτρων  , είναι σίγουρα αρκετά καλή και για εμάς. Ακολουθήστε τη  τη μέθοδο 4-4-4. Για να ξεκινήσετε, εκπνεύστε αργά μέσα από τη μύτη σας για τέσσερα δευτερόλεπτα. Όταν οι πνεύμονες σας έχουν αδειάσει, σταματήστε για τέσσερις μετρήσεις και μετά εισπνεύστε αργά μέσα από τη μύτη σας για τέσσερα δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε μερικές φορές.

Μας αρέσει αυτή η μέθοδος ελεγχόμενης αναπνοής – είναι σαν να χτυπάς το Control-Alt-Delete στο άγχος. Τώρα που είστε εστιασμένοι και ήρεμοι, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε την αναζήτηση για το πορτοφόλι-τσάντα σας.

2)  Τι φόραγα όταν το έχασα;

Η ερώτηση “Πού είδα το πορτοφόλι-τσάντα μου ;” σπάνια αποφέρει αποτελεσματικές  απαντήσεις. Αν το ήξερες, θα το έβρισκες . Αντ ‘αυτού, εστιάστε στο   τι κάνατε και τι φορούσατε όταν είχατε τελευταία φορά το πορτοφόλι-τσάντα σας. Τι είναι πιο εύκολο να θυμάστε: πού είδατε για τελευταία φορά ένα αντικείμενο που δεν ψάχνατε καν, ή ποιο παλτό και παντελόνι φοράτε εκείνη μέρα; Ελέγξτε το παλτό και το παντελόνι.

3) Ελέγξτε μόνο τις πιο πιθανές τοποθεσίες στις οποίες θα μπορούσε να είναι  το πορτοφόλι-τσάντα σας

Εάν συνήθως αφήνετε  το πορτοφόλι-τσάντα σας πάνω σε ένα έπιπλο- τραπεζάκι   , ελέγξτε το συγκεκριμένο έπιπλο- τραπεζάκι  (ή κάτω από το σωρό των ρούχων πάνω του.) Εάν το πορτοφόλι-τσάντα σας είναι συνήθως στο σακίδιο γυμναστικής σας ή στο ντουλαπάκι του συνοδηγού   του αυτοκινήτου σας, ελέγξτε πρώτα σε αυτά τα μέρη. Εάν ψωνίζατε μεσώ διαδίκτυού  στη δουλειά , υπάρχει μεγάλη πιθανότητα το πορτοφόλι-τσάντα σας να βρίσκεται στο συρτάρι γραφείου σας.

4) Αναζήτηση

Εάν δεν έχετε βρει ακόμα το πορτοφόλι-τσάντα σας,   ξεκινήστε συστηματικά την αναζήτηση από ένα δωμάτιο του σπιτιού σας  , μετακινώντας μαξιλάρια και μαξιλάρια καναπέδων και κοιτάζοντας κάτω από αντικείμενα που θα μπορούσαν να είχαν πέσει ακούσια στο πορτοφόλι-τσάντα σας. Να είστε προσεκτικοί, αλλά μην δημιουργήσετε χάος. Η αναστάτωση  του σπιτιού θα επιδεινώσει τη διαδικασία αναζήτησης .

5) Καλέστε τηλεφωνικά τα μέρη που επισκεφθήκατε τις προηγούμενες ώρες , το εστιατόριο, το κατάστημα κτλ.

Εάν το πορτοφόλι-τσάντα σας δεν είναι στο σπίτι, στη δουλειά ή στο αυτοκίνητο, το καλύτερο  που μπορείτε να κάνετε   είναι να το  αναζητήσετε τα μέρη που  το χρησιμοποιήσατε τις προηγούμενες ώρες -μέρες.  Έχει συμβεί ένα  πορτοφόλι  να  βρεθεί από έναν έντιμο σερβιτόρο  του εστιατόριο  ΛΟΤΟΣ στην Αγία Μαρίνα Χανίων   και να  επιστραφεί  στην κάτοχο του η οποία παραθέριζε για διακοπές  . Πρέπει να σηκώσετε το τηλέφωνο και να καλέσετε. οι περισσότερες επιχειρήσεις είναι πολύ απασχολημένες για να σας καλέσουν. Συνήθως αξίζει τον κόπο.

6) Κάνε  συνήθεια να αρχίσεις να κρατάς το πορτοφόλι-τσάντα σου στο ίδιο μέρος.

Σας συνιστούμε να αρχίσετε να τοποθετείτε το πορτοφόλι-τσάντα σας στο ίδιο μέρος, κάθε μέρα. Κατά προτίμηση θα πρέπει να αφήνετε  το πορτοφόλι-τσάντα σας  σε ένα τακτοποιημένο ορατό σημείο του σπιτιού σας  στο οποίο έχετε εύκολη και γρήγορη πρόσβαση.   Έτσι  θα βρίσκεται στο ίδιο σημείο όταν το χρειάζεστε. Το να έχετε μια θέση για το πορτοφόλι-τσάντα σας θα σας εμποδίσει να το χάσετε την επόμενη φορά.

7) Αν είσαι παρόλα αυτά   άτυχος/η  και δεν βρίσκεις  παρόλες τις αναζητήσεις και τις επικλήσεις σου στον Άγιο Φανούριο  το πορτοφόλι με τα   χρήματα , τις κάρτες, την ταυτότητα και το  δίπλωμα οδήγησης σου,   τότε πρέπει να δράσεις άμεσα.

Επισκέψου το   πλησιέστερο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας σου , πάρε τηλέφωνο στις Τράπεζες , ώστε  να ακυρώσεις τις κάρτες σου. Οι τράπεζες έχουν μία γραμμή 24ωρη στην οποία κάνεις τηλεφωνική ακύρωση της κάρτας σου. Με αυτό τον τρόπο θα απενεργοποιήσετε τις κάρτες σας και θα αποτρέψετε τη δυνατότητα  (σε περίπτωση που το πορτοφόλι -τσάντα έχει πέσει σε λάθος χέρια) να γίνουν αγορές με αυτές .Στο Αστυνομικό Τμήμα θα  κάνετε μία γραπτή δήλωση απώλειας  στην οποία θα κληθείτε να συμπληρώσετε τα στοιχεία σας   μέσω  μιας υπεύθυνης Δήλωσης . Δώστε το τηλέφωνο σας στην Αρχή στην οποία απευθύνεστε   (κινητό και σταθερό) ώστε σε περίπτωση που ανευρεθεί να σας ειδοποιήσουν .

8) Προβείτε σε αναγγελλία  της απώλειας  σας διαδικτυακά  στο  Vresto.com.gr το όνομα που μπορείς να εμπιστευτείς για να βρεις αυτό που έχασες!

Το  Vresto.com.gr. η μοναδική  ολοκληρωμένη ηλεκτρονική Πύλη στην Ελλάδα με ανανεωμένες πληροφορίες για ό,τι έχασες ή βρήκες, σας εύχεται καλή επιτυχία!

 

Top
en_USEnglish