For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Τρέιλερ – Ρυμουλκούμενο Κλεμμένα Χαμένα

Τρέιλερ – Ρυμουλκούμενο  -Τροχόσπιτο-καρότσα

 

Συμβουλές για να αποφύγετε την κλοπή ενός Τρέιλερ – Ρυμουλκούμενου ή μιας καρότσας.

 

1. Κλείδωμα του Τρέιλερ – Ρυμουλκούμενου-καρότσας

Aνεξάρτητα από το τι είδους ρυμουλκούμενο   κατέχετε    , είναι απαραίτητο να προμηθευτείτε  ένα καλό σύστημα κλειδώματος    και να το χρησιμοποιήσετε . Υπάρχουν πολλές καλές προτάσεις στην επιλογή κλειδαριάς , και χρειάζονται μόνο δευτερόλεπτα για να  τα τοποθετήσετε   χωρίς να σας κοστίσουν μια περιουσία.  Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο εμπόριο διατίθεται ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΧΟΥΦΤΑΣ ΤΡΕΥΛΟΡ ΜΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ από γαλβανισμένο χάλυβα  το οποίο θεωρείται  ιδανικό  για τροχόσπιτα και πάσης φύσεως ρυμουλκά και   αποτρέπει  την  κλοπή κατά την στάθμευση του τροχόσπιτου ή του ρυμουλκού σας , με την τιμή του να μην ξεπερνάει τα 30 Ευρώ. Επίσης με μια μικρή επιβάρυνση μπορείτε να προμηθευτείτε για περισσότερη ασφάλεια    ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΟΣ ΧΟΥΦΤΑΣ & ΚΟΤΣΑΔΟΡΟΥ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΡΕΥΛΕΡ – ΤΡΟΧΟΣΠΙΤΑ ΜΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ . Αξίζει αν σημειωθεί ότι πολύ αποτελεσματική  στην μάχη για την αποτροπή της   κλοπής κατά την στάθμευση του οχήματος σας  θεωρείται η αγορά  Σύστηματος  ασφάλειας κλειδώματος τροχών Τρεύλερ-Τροχόσπιτων -ρυμουλκούμενου .

Άτομα που έχουν βρεθεί στην δυσάρεστη θέση να  τους κλέψουν  το τρέιλερ τους ,την καρότσα τους ή το τροχόσπιτο τους   γνωρίζουν πόσο σημαντικό είναι να τοποθετήσουν ένα κάλο συστημα κλείδωματος .Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι   προτεραιότητα # 1  είναι   η  απλή αποθάρρυνση ενός κλέφτη   . Πρέπει  να κάνετε ό, τι μπορείτε ώστε  το τρέιλερ σας να φαίνεται μια  δύσκολη περίπτωση  για κάποιον που θα θελήσει να σας το κλέψει  . Έτσι, παράλληλα με την επιλογή  μιας κλειδαριάς που θα το ασφαλίζει  , βεβαιωθείτε ότι στο τρέιλερ σας υπάρχουν μερικά πολύ προφανή χαρακτηριστικά αναγνώρισης  .

Βάλτε το όνομα  της επιχείρησής σας ή ακόμα και το όνομά σας στο τρέιλερ σας σε μια  εμφανή  τοποθεσία. Έχει αναφερθεί κλοπή σε τρέιλερ , που ήταν παρκαρισμένο ανάμεσα σε πολλά τρειλερ που ήταν  μεγαλύτερα και πιο ακριβά. Ωστόσο, αυτό που κλάπηκε  ήταν ένα από τα λίγα λευκά ρυμουλκούμενα εκεί έξω χωρίς λογότυπα ή αναγνωριστικά χαρακτηριστικά σε αυτό. Και αυτός ακριβώς είναι ο λόγος για τον οποίο το έκλεψαν  – ήταν ένας εύκολος στόχος. Και αφού κλάπηκε  το αφαιρεθέν τρέιλερ έμοιαζε με χιλιάδες άλλα  τρέιλερ  που υπάρχουν εκεί έξω  .Άντε τώρα να βρεις άκρη .

3. Έχετε επαρκή ασφάλιση
Φροντίστε το τρέιλερ σας να είναι  ασφαλισμένο. Φυσικά πρέπει να γνωρίζεται ακριβώς  το ασφαλιστήριο συμβόλαιο σας σας τι περιλαμβάνει   .  Επικοινωνήστε με τον ασφαλιστή σας σήμερα και βεβαιωθείτε ότι το περιεχόμενο του τρέιλερ- τροχόσπιτου σας  είναι ασφαλισμένο – ανεξάρτητα από το πού σταθμεύετε  το τρέιλερ. Και βεβαιωθείτε   ότι  ο εξοπλισμός σας καλύπτεται σε περίπτωση που κλαπεί το τρειλερ σας από   τον χώρο που το   σταθμεύετε στην οικία σας  αλλά και σε μια διαδρομή που θα επιλέξετε να κάνετε.

Καλέστε σήμερα και κάντε πολλές ερωτήσεις  στον ασφαλιστή σας για να επαληθεύσετε  τι ισχύει.  Τα αντικείμενά σας που βρίσκονται μέσα στο ρυμουλκουμενο σας καλό είναι να τα φωτογραφήσετε  . Ρωτήστε τον ασφαλιστικό σας πράκτορα σχετικά με τις βεβαιώσεις -έγγραφα  που απαιτούνται  για να αποδείξετε ότι διαθέτετε τον εξοπλισμό σε περίπτωση που χρειαστεί να ζητήσετε αποζημίωση  . Και να είστε συγκεκριμένοι σχετικά με τα είδη των πραγμάτων που θέλετε να καλύπτετε.  Λάβετε λοιπόν την ευθύνη για τα προσωπικά σας αντικείμενα. Μαζί με τη χρήση μια καλής κλειδαριάς   , ελέγχετε συχνά το τρέιλερ σας εάν το έχετε σταθμεύσει σε απομακρυσμένη τοποθεσία.

4. Ενέργειες σε περίπτωση κλοπής- Ενημέρωση Αστυνομίας 

Εάν, παρά τις προφυλάξεις σας, το τρέιλερ σας έχει κλαπεί, το πρώτο πράγμα που πρέπει  κάνετε είναι να επικοινωνήσετε άμεσα με την αστυνομία (100) ή(112) και να μεταβείτε στο οικείο Τμήμα Ασφάλειας της περιοχής σας για να υποβάλετε  μια  μηνυτήρια αναφορά. Περιγράψτε στους Αστυνομικούς το τρέιλερ σας καθώς και τα ιδιαίτερα αναγνωριστικά  σημάδια που φέρει διευκολύνοντας τις έρευνες των  για τον εντοπισμό  του τρέιλερ σας .Μπορείτε πριν μεταβείτε στο Τμήμα να ρωτήσετε   ανθρώπους – γείτονες σας , που ίσως έχουν δει κάτι ή άκουσαν κάτι σχετικά με την κλοπή του τρέιλερ σας  και σε θετική περίπτωση προσκαλέστε τους να επικοινωνήσουν με τις Αρχές για  να  καταθέσουν  τα στοιχεία που γνωρίζουν . Στο Τμήμα Ασφάλειας που θα αναλάβει την υπόθεση σας ο αρμόδιος Αξιωματικός θα σας ζητήσει το Δελτίο Αστυνομικής σας Ταυτότητας ,την Αδεια κυκλοφορίας του τρέιλερ σας(ή την απόδειξη αγοράς του ) .Θα σας ζητηθεί να αναφέρετε  τον χώρο που είχατε σταθμεύσει το τρέιλερ σας  καθώς και να προσδιορίσετε  την χρονικό περίοδο που έλαβε χώρα η κλοπή καθώς και την αξία κατ’ εκτίμηση σας του αναιρεθέντος αντικειμένου. Ζητείστε το τηλέφωνο επικοινωνίας του Τμήματος  στο οποίο αποταθήκατε για να μπορέσετε να επικοινωνήσετε σε περίπτωση που μάθετε πληροφορίες σχετικά με την κλοπή ή  τους δράστες  και πριν αποχωρήσετε   ζητήστε από τον  Αστυνομικό  να υποβάλετε μια αίτηση για Αντίγραφο  Β.Α.Σ. (Βιβλίο Αδικημάτων και Συμβατών ) το οποίο πιθανών θα σας ζητηθεί από την Ασφαλιστική σας εταιρία .Το αιτούμενο έγγραφο που θα περιέχει την δήλωση κλοπής, τον αριθμό Πρωτοκόλλου και άλλα στοιχεία της υποθέσεως σας  συνήθως  χορηγείται   εντός 10 ημέρων από την ημερα της αιτήσεως σας γεγονός που γνωρίζουν οι ασφαλιστικές Εταιρίες. Σε περίπτωση που το τρέιλερ σας εντοπιστεί από τις Αρχές  θα κληθείτε απο το Τμήμα που ενεργεί την ερευνά προκειμένου να σας  αποδοθεί το όχημα. Σε περίπτωση που εχει  συλληφθεί ο δράστης της κλοπής εντός 24 ωρών  από την διάπραξη της κλοπής (αυτόφωρο) ,  ενδέχεται να κληθείτε από τις Αρχές να παραβρεθείτε ως παθόντας στο  Δικαστήριο που αφορά την υπόθεση σας . Οπλιστείτε με υπομονή διότι στη Χώρα μας η διαδικασία αυτή λόγω του φόρτου εργασίας στις  δικαστικές αίθουσες  ίσως κρατήσει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από το αναμενόμενο.

 4.Να έχετε ένα αντίγραφο της αδείας κυκλοφορίας  του τρέιλερ μαζί σας 

Είναι  πολύ σημαντικό  να κρατάτε ένα αντίγραφο της άδειας  κυκλοφορίας του  τρέιλερ το οποίο σας χρειάζεται   για την συμπλήρωση της αστυνομική έκθεσης. Τα ρυμουλκούμενα τροχοφόρα, λογίζονται ως ξεχωριστά οχήματα και ως εκ τούτου θα πρέπει να έχει εκδοθεί για αυτά, ξεχωριστή   άδεια κυκλοφορίας και πινακίδα. Θα ήταν επίσης χρήσιμο όπως είπαμε και προηγουμένως  να έχετε φωτογραφίες του τρέιλερ. Θα μπορούσαμε να   χρησιμοποιήσετε τις φωτογραφίες   για  να βοηθήσετε την  έρευνα  της αστυνομίας για τον εντοπισμό του σε περίπτωση κλοπής , καθώς και σε περίπτωση που θα θέλατε να κοινοποιήσετε την κλοπή μέσω αγγελίας στο διαδίκτυο όπως στο vresto.com.gr  την μοναδική   ολοκληρωμένη ηλεκτρονική Πύλη στην Ελλάδα με ανανεωμένες πληροφορίες για ό,τι έχασες  .

7. Καλέστε την ασφαλιστική σας εταιρεία 
Εάν το τρέιλερ σας κλαπεί, αφού επικοινωνήσετε με την αστυνομία και υποβάλετε μήνυση  , τότε πρέπει να καλέσετε την ασφαλιστική σας εταιρεία. Μεταξύ άλλων, ο ασφαλιστικός πράκτορας σας θα ζητήσει τον αριθμό πρωτοκόλλου  της  δικογραφίας που σχηματίστηκε από τις Αρχες , για την κλοπή . Εάν το τρέιλερ σας δεν βρεθεί μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, πιθανότατα θα σας ζητηθεί βεβαίωση ότι τρέιλερ σας παραμένει  κλεμμένο .

 

 

 

Top
en_USEnglish