For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

Βρέθηκαν – Αντικείμενα – Είδη

Βρέθηκαν – Αντικείμενα – Είδη

Συμβουλές για την ανάκτηση χαμένων ή κλεμμένων αντικειμένων

Είναι εύκολο να πανικοβληθείτε εάν έχετε χάσει κάτι (ή χειρότερα, κλαπεί από εσάς). Τα καλά νέα είναι ότι είναι δυνατή η ανάκτηση κλεμμένων αντικειμένων. Απλά πρέπει να ξέρετε πώς να ξεκινήσετε την αναζήτηση.

Μάθετε τι να κάνετε όταν χάσετε τα τιμαλφή σας, πώς να τα ανακτήσετε και πώς να αποφύγετε την απώλεια.

Πρόληψη του εγκλήματος και της απώλειας ιδιοκτησίας
Ακολουθήστε αυτούς τους δείκτες για να αποφύγετε την απώλεια ή την κλοπή των τιμαλφών σας:

Κρατήστε αρχεία. Διατηρήστε σημαντικές πληροφορίες στο χέρι, όπως σειριακούς αριθμούς και αριθμούς αναγνώρισης οχήματος. Αυτά τα αρχεία διευκολύνουν την αναζήτηση κλεμμένων αγαθών.
Χρησιμοποιήστε ψηφιακούς ιχνηλάτες. Είτε πρόκειται για εφαρμογή είτε για συσκευή παρακολούθησης, η τοποθέτηση ψηφιακών φάρων στα τιμαλφή σας μπορεί να σας βοηθήσει να τα ανακτήσετε εάν χαθούν ή κλαπούν.
Κλείδωσέ το. Ενώ οι κλειδαριές δεν είναι πάντα αλάνθαστες, αποθαρρύνουν τουλάχιστον την κλοπή, ειδικά σε δημόσιους χώρους.
Λείπει τηλέφωνο
Όταν το τηλέφωνό σας λείπει, μπορεί να αισθανθείτε και εσείς χαμένος.

Σύμφωνα με την έκθεση του PreyProject για το 2018, το 69,12% των ερωτηθέντων τοποθέτησαν εσφαλμένα το τηλέφωνό τους, ενώ το υπόλοιπο 30,88% είχαν κλέψει τα τηλέφωνά τους κατά τη διάρκεια του έτους. 1 Στην ίδια αναφορά παρατίθενται το σπίτι, στο δρόμο, στη δουλειά ή στη δημόσια συγκοινωνία ως κοινά μέρη όπου πάνω από 800 άτομα που ρωτήθηκαν έχασαν τα τηλέφωνά τους.

Τι να κάνω μετά
Το smartphone σας μπορεί να χαθεί, αλλά δεν ξεχνάμε. Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να δοκιμάσετε και να το εντοπίσετε:

Χρησιμοποιήστε μια εφαρμογή εντοπισμού. Το Android και τα iPhone διαθέτουν και τις δύο ενσωματωμένες εφαρμογές για να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε το τηλέφωνό σας.
Εφαρμογές εντοπισμού
Android και Google: Η Εύρεση συσκευής σάς βοηθά να εντοπίσετε το τηλέφωνο Android, τον φορητό υπολογιστή ή το tablet σας.

iOS και Apple: Εύρεση των τοποθεσιών μου iPhone, Macbook, AirPods και Apple Watches. Συνδεθείτε στον λογαριασμό σας iCloud και μεταβείτε από εκεί.
Στείλτε ένα κείμενο. Εάν αφήσατε το τηλέφωνό σας σε δημόσιο χώρο, στείλτε ένα μήνυμα κειμένου στο τηλέφωνό σας με τις πληροφορίες επιστροφής. Εάν τα κείμενά σας έχουν οριστεί να εμφανίζονται στην αρχική σας οθόνη, διευκολύνει το εστιατόριο, το κατάστημα ή το Good Samaritan να το επιστρέψει.
Πάρε προφυλάξεις. Εάν το τηλέφωνό σας εξακολουθεί να λείπει, λάβετε ορισμένα προληπτικά μέτρα. Ξεκινήστε δημιουργώντας αντίγραφα ασφαλείας του τηλεφώνου σας και, στη συνέχεια, σκουπίστε το από απόσταση για να αποτρέψετε τους κλέφτες να κλέψουν περισσότερα. Θα πρέπει επίσης να αλλάζετε τους κωδικούς πρόσβασής σας σε εφαρμογές και λογαριασμούς που χρησιμοποιείτε συχνά.
Ενημερώστε την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με τον πάροχο υπηρεσιών σας. Μπορούν να απενεργοποιήσουν την υπηρεσία σας, να βοηθήσουν στον εντοπισμό του τηλεφώνου σας ή να σας πάρουν ένα τηλέφωνο αντικατάστασης.
Επικοινωνήστε με το αστυνομικό τμήμα σας. Οι αστυνομικές αναφορές μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε τυχόν δόλιες χρεώσεις που προκύπτουν μετά την εξαφάνιση του τηλεφώνου σας. Εάν το τηλέφωνό σας είναι ασφαλισμένο, ενδέχεται να χρειαστείτε μια αναφορά αστυνομίας για την επεξεργασία της αξίωσής σας.
Πώς να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας του τηλεφώνου σας
iPhone | Android
Λείπει φορητός υπολογιστής ή tablet
Είτε βρίσκεστε σε καφετέρια, με δημόσια συγκοινωνία ή στο σπίτι σας, η απώλεια του φορητού υπολογιστή σας μπορεί να είναι εφιάλτης. Αυτοί είναι μερικοί τρόποι για να αυξήσετε την πιθανότητα ανάκτησης του φορητού υπολογιστή σας.

Τι να κάνω μετά
Μην εγκαταλείπετε το χαμένο φορητό υπολογιστή σας – δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να το εντοπίσετε και να το διατηρήσετε ασφαλές μέχρι να εμφανιστεί:

Σκεφτείτε το περιβάλλον σας. Εάν ο φορητός υπολογιστής σας σαρώνεται σε δημόσιο χώρο, ενδέχεται να υπάρχουν πλάνα παρακολούθησης της πράξης. Ρωτήστε οποιονδήποτε κάθισε κοντά αν είδε κάτι και μιλήστε με τους υπαλλήλους για τυχόν πλάνα που μπορεί να έχουν.
Δοκιμάστε μια εφαρμογή εντοπισμού. Οι εφαρμογές Find My Device (Android) και Find My (Apple) λειτουργούν και με φορητούς υπολογιστές και tablet. Δοκιμάστε να εντοπίσετε τη συσκευή σας με ένα από αυτά.
Υποβάλετε έκθεση αστυνομίας. Καλέστε την επιβολή του νόμου. Όπως με οποιαδήποτε πολύτιμη συσκευή, μια αναφορά αστυνομίας μπορεί να σας βοηθήσει στο δρόμο.
Σκουπίστε τις πληροφορίες σας. Κάποιο λογισμικό σας επιτρέπει να διαγράψετε όλα τα δεδομένα σας από απόσταση . Εάν δεν είναι αυτή η επιλογή, μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε υπηρεσίες όπως το iTunes και το Google για να αποσυνδεθείτε από τους λογαριασμούς σας και να καταργήσετε την εξουσιοδότηση όλων των συσκευών.
Επικοινωνήστε με την ασφάλειά σας. Εάν κάποιος κλέψει τη συσκευή σας από το σπίτι ή το αυτοκίνητό σας, η ασφάλειά σας μπορεί να την καλύψει. Καλέστε τον πράκτορά σας για να το μάθετε.
Ξεκινήστε να ψάχνετε. Ξεκινήστε με τοπικά ενεχυροδανειστήρια και διαδικτυακές λίστες σε ιστότοπους όπως το Craigslist και το eBay. Εάν βρείτε τη συσκευή σας, μην την αγοράσετε ή ενημερώστε τον πωλητή ότι είναι δική σας. Αντ ‘αυτού, ρωτήστε αν μπορούν να κρατήσουν το αντικείμενο για εσάς και επικοινωνήστε με το αστυνομικό τμήμα, ώστε οι αρχές να μπορούν να ανακτήσουν τα κλεμμένα αντικείμενα σας.
Αντικλεπτικές εφαρμογές
Προσθέστε αντικλεπτικές εφαρμογές όπως το Prey και το LockItTight σε νέες συσκευές όταν τις λαμβάνετε. Αυτές οι εφαρμογές σάς βοηθούν να εντοπίζετε τη συσκευή σας εάν χαθεί ή κλαπεί. Αλλά πρέπει να είναι στη συσκευή σας πριν φύγει.
Λείπει πακέτο
Η κλοπή πακέτων δεν είναι απλώς απογοητευτική, αλλά παραβιάζει το απόρρητο. Ευτυχώς, υπάρχουν τρόποι να αντισταθούμε.

Τι να κάνω μετά
Υπάρχουν πολλές τακτικές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για την πρόληψη της κλοπής και την ανάκτηση κλεμμένων πακέτων . Εδώ είναι μερικά που μπορείτε να προσπαθήσετε να ανακτήσετε το κλεμμένο πακέτο σας.

Ελέγξτε και πάλι. Ελέγξτε κάθε είσοδο του σπιτιού σας και εντοπίστε τον οδηγό παράδοσης που θα μπορούσε να είχε αφήσει, όπως η πίσω βεράντα, οι φράκτες, το γκαράζ ή μεταξύ της πόρτας της οθόνης και της μπροστινής πόρτας.
Επικοινωνήστε με την εταιρεία παράδοσης. Ετοιμάστε τον αριθμό παρακολούθησης και τις παραγγελίες σας. Στη συνέχεια, ρωτήστε για την πολιτική της εταιρείας για κλεμμένα πακέτα. Εάν η κλοπή οφείλεται στο λάθος τους, μπορεί να είναι σε θέση να σας βοηθήσουν.
Επικοινωνήστε με τον πωλητή. Ελάτε σε επαφή με την εξυπηρέτηση πελατών και ετοιμάστε τον αριθμό παραγγελίας και παρακολούθησης. Ο αντιπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών μπορεί να σας πει την πολιτική καταστήματος ή εταιρείας για κλεμμένα αντικείμενα.
Υποβολή αναφοράς. Αναφέρετε το πακέτο που λείπει στην αστυνομία και στην Υπηρεσία Ταχυδρομικής Επιθεώρησης . Όσο περισσότερες εταιρείες σας βοηθούν να εντοπίσετε το κλεμμένο πακέτο σας, τόσο το καλύτερο.
Επαγγελματική συμβουλή:
Εξετάστε το ενδεχόμενο να αποκτήσετε κάμερα ασφαλείας ή έξυπνο κουδούνι βίντεο για να προστατεύσετε την μπροστινή βεράντα σας. Αναζητήστε συσκευές που στέλνουν μια ζωντανή ροή στο τηλέφωνό σας και έχουν ειδοποιήσεις κίνησης, ώστε να λαμβάνετε ειδοποίηση όταν συμβαίνει κάτι. Οι καλύτερες κάμερες διαθέτουν δυνατότητα ενδοεπικοινωνίας που σας επιτρέπει να μιλάτε με τυχόν ύποπτους χαρακτήρες στην πόρτα σας.

Λείπει όχημα
Μερικές φορές ένα χαμένο αυτοκίνητο έχει κλαπεί, αλλά πιο συχνά, ξεχάσατε απλώς πού σταθμεύσατε. Πριν αναφέρετε το όχημά σας ως κλεμμένο, ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να εντοπίσετε το όχημα που λείπει.

Τι να κάνω μετά
Ακριβώς επειδή δεν μπορείτε να βρείτε το αυτοκίνητό σας δεν σημαίνει ότι έχει χαθεί. Δείτε αυτές τις συμβουλές για να εντοπίσετε τη διαδρομή σας.

Επικοινωνήστε με την εταιρεία πάρκινγκ. Εάν έχετε καθαρίσει την περιοχή και εξακολουθείτε να μην μπορείτε να βρείτε το αυτοκίνητό σας, μην υποθέσετε ότι έχει κλαπεί ακόμα. Η εταιρεία χώρων στάθμευσης ή η εταιρεία ρυμούλκησης περιοχής μπορεί να το έχει λάβει. Καλέστε τον ιδιοκτήτη του χώρου στάθμευσης ή την εταιρεία ρυμούλκησης που χρησιμοποιούν και ρωτήστε για το αυτοκίνητό σας.
Εάν το αυτοκίνητό σας κλαπεί από ένα γκαράζ, ενδέχεται να υπάρχουν υπάλληλοι στάθμευσης που είδαν τι συνέβη ή γνωρίζουν πού να βρουν πλάνα.
Καλεσε την αστυνομια. Εάν το αυτοκίνητό σας δεν ήταν ρυμουλκούμενο, μπορεί να είχε κλαπεί. Σας βοηθά να γνωρίζετε τον αριθμό αναγνώρισης του οχήματός σας (VIN), τον αριθμό πινακίδας κυκλοφορίας και το πού το είδατε τελευταία.
Ενημερώστε την ασφαλιστική σας εταιρεία. Όλα αυτά τα μηνιαία ασφάλιστρα θα αποδώσουν τελικά. Εάν έχετε την κατάλληλη κάλυψη, η ασφαλιστική σας εταιρεία θα πρέπει να σας αποζημιώσει για την απώλεια του οχήματός σας.
Αναζητήστε το online. Οι διαδικτυακοί πόροι όπως το Stolen 911 και το Stolen-Property αποθηκεύουν διαδικτυακές βάσεις δεδομένων αναφορών κλοπής. Και οι δύο ιστότοποι περιηγούνται στο Διαδίκτυο για λίστες με στοιχεία όπως τα δικά σας.
Μπορείτε επίσης να βρείτε δυνητικούς πελάτες αναζητώντας ανταλλακτικά αυτοκινήτων. Πολλά κλεμμένα οχήματα τεμαχίζονται και πωλούνται για ανταλλακτικά. Τα αυτοματοποιημένα συστήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να εντοπίσετε ανταλλακτικά από το κλεμμένο αυτοκίνητό σας – αλλά μην επικοινωνήσετε απευθείας με τον πωλητή. Αναφέρετε τα ευρήματά σας στην αστυνομία και αφήστε τα να τα πάρουν από εκεί.

Επαγγελματική συμβουλή:
Τα προληπτικά μέτρα όπως οι κλειδαριές του τιμονιού μπορούν να αποτρέψουν την κλοπή του αυτοκινήτου σας. Οι ανιχνευτές οχημάτων GPS μπορούν επίσης να σας βοηθήσουν να βρείτε το όχημά σας όταν λείπει (ακόμα κι αν ξεχάσατε πού σταθμεύσατε).

Λείπουν κλειδιά
Τα κλειδιά μπορούν να εμφανιστούν στα πιο περίεργα μέρη. Εάν έχετε χάσει τα κλειδιά του σπιτιού ή του αυτοκινήτου σας, χρησιμοποιήστε αυτά τα κόλπα για να τα ανακτήσετε.

Τι να κάνω μετά
Δεν φτάνετε μακριά χωρίς τα κλειδιά σας. Πάρτε μια ανάσα και δοκιμάστε αυτές τις συμβουλές για να τις βρείτε.

Κοιτάξτε σε παράξενα μέρη. Τα κλειδιά φαίνεται να καταλήγουν σε τοποθεσίες που αψηφούν τη λογική. Αφού έχετε εξαντλήσει τους συνηθισμένους ύποπτους όπως το πορτοφόλι ή τις τσέπες σας, ξεκινήστε να ελέγχετε τα περίεργα μέρη, όπως μαξιλάρια καναπέδων και στοίβες πλυντηρίων.
Καλέστε για δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Εάν έχετε δώσει εφεδρικά κλειδιά σε αγαπημένους, τώρα είναι η ώρα να λάβετε βοήθεια. Εάν το κλειδί που λείπει είναι για το αυτοκίνητό σας, ο έμπορος μπορεί να σας βοηθήσει με αντικατάσταση.
Αλλάξτε τις κλειδαριές. Δυστυχώς, εάν τα κλειδιά σας χαθούν ή κλαπούν, θα πρέπει να αλλάξετε τις κλειδαριές σας. Η διαδικασία μπορεί να καταναλώσει λίγο χρόνο και χρήμα, αλλά διατηρεί το σπίτι και τους αγαπημένους σας ασφαλείς.
Επαγγελματική συμβουλή:
Εάν τείνετε να χάσετε τα κλειδιά σας, δοκιμάστε μια συσκευή όπως το Tile fob. Αυτό το μικρό gadget συνδέεται με οτιδήποτε (συμπεριλαμβανομένων των κλειδιών). Η εφαρμογή εμφανίζει την τοποθεσία του fob και ακούει έναν συναγερμό για να σας βοηθήσει να το βρείτε.

Οι έξυπνες κλειδαριές είναι μια λύση που σχεδόν εξαλείφει τα κλειδιά. Είναι εύκολο να εγκαταστήσετε και να χρησιμοποιήσετε μεθόδους όπως αριθμητικά πληκτρολόγια ή σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων για να σας αφήσουν στο σπίτι σας.

Χρησιμοποιήστε τις συμβουλές εδώ για να παρακολουθείτε καλύτερα τα κλειδιά σας, αλλά εάν καταλήξετε να κλειδώσετε έξω από το αυτοκίνητο ή το σπίτι σας, χρησιμοποιήστε τον αναλυτικό οδηγό μας για να επιστρέψετε μέσα .

Κανείς δεν θέλει να χάσει τα τιμαλφή τους ή να πέσει θύμα κλοπής, αλλά αν σας συμβεί, δεν είστε αδύναμοι. Θυμηθείτε να λάβετε προφυλάξεις παρακολουθώντας τα αντικείμενά σας, κρατώντας τις ψηφιακές σας πληροφορίες ασφαλείς και έχοντας κατά νου ένα σχέδιο πριν από την κλοπή.

Λείπει κάρτα κοινωνικής ασφάλισης
Δεν μπορείτε να χρησιμοποιείτε την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης συχνά, αλλά όταν τη χρειάζεστε, είναι συνήθως για κάτι σημαντικό. Εάν έχετε χάσει την κάρτα κοινωνικής ασφάλισης, μπορείτε να ζητήσετε αντικατάσταση μέσω του γραφείου κοινωνικής ασφάλισης στο διαδίκτυο.

Συχνές ερωτήσεις
Τι θα συμβεί αν ανακτηθεί κλεμμένη περιουσία;
Εξαρτάται από τις περιστάσεις γύρω από το χαμένο αντικείμενο. Εάν η αστυνομία βρει το αυτοκίνητο, το φορητό υπολογιστή ή άλλα τιμαλφή που λείπουν, μπορεί να το κρατήσει ως αποδεικτικό στοιχείο εναντίον του κλέφτη, ή μπορείτε να το πάρετε πίσω. Εξαρτάται από τον τρόπο με τον οποίο το αναφέρατε κλαπεί και από ποιον το βρήκε.

Πού πωλούνται κλεμμένα αντικείμενα;
Οι διαρρήκτες και οι κλέφτες κλέβουν συνήθως τιμαλφή για να κερδίσουν κέρδος. Τα ενεχυροδανειστήρια είναι τα πιο συνηθισμένα μέρη για την ανάκτηση κλεμμένων αντικειμένων. Το Craigslist και το Facebook Marketplace είναι επίσης κοινά μέρη για την πώληση κλεμμένων αγαθών.

Πολλοί κλέφτες είναι αρκετά έξυπνοι για να ξέρουν να μην πουλάνε στην περιοχή από όπου έκλεψαν αντικείμενα. Χρησιμοποιήστε έναν πόρο όπως το Stolen 911 για να ελέγξετε τις εθνικές καταχωρίσεις για τα κλεμμένα αντικείμενα σας.

Είναι παράνομη η αγορά κλεμμένων αγαθών;
Ναι, αλλά μόνο αν γνωρίζετε ότι τα αγαθά έχουν κλαπεί. Η κατοχή κλεμμένων αγαθών θεωρείται παράβαση ή κακούργημα ανάλογα με τα αντικείμενα και τις περιστάσεις που εμπλέκονται. 2

Πώς μπορώ να ανακτήσω τα κλεμμένα αντικείμενα που ανακτώνται από τους μπάτσους;
Και πάλι, εξαρτάται από τις περιστάσεις γύρω από την κλοπή. Εάν το κλεμμένο αντικείμενο σας χρησιμοποιήθηκε για να διαπράξει άλλο έγκλημα, μπορεί να θεωρηθεί ως αποδεικτικό στοιχείο. Για πράγματα όπως ποδήλατα, φορητούς υπολογιστές ή smartphone, υποβάλετε μια αναφορά αστυνομίας και η επιβολή του νόμου θα σας ειδοποιήσει εάν εντοπίσει το στοιχείο.

Πώς μπορώ να μάθω αν το κλεμμένο αντικείμενο μου έχει ανακτηθεί;
Δυστυχώς, η ανάκτηση των κλεμμένων αντικειμένων σας εξαρτάται από εσάς. Ενώ η υποβολή έκθεσης αστυνομίας μπορεί να βοηθήσει, δεν θα εγγυηθεί την ασφαλή επιστροφή των τιμαλφών σας. Ευτυχώς, πηγές όπως το Stolen-Property σάς συνδέουν με διαδικτυακές καταχωρίσεις για να διευκολύνετε την αναζήτησή σας.

Πώς μπορώ να αναφέρω κάτι που έχει κλαπεί από το αυτοκίνητό μου;
Ξεκινήστε τραβώντας φωτογραφίες για τυχόν ζημιές στο αυτοκίνητό σας και τα περιεχόμενα στο εσωτερικό. Μοιραστείτε μια λίστα αντικειμένων που λείπουν με την αστυνομία για την έκθεση της αστυνομίας.

Στη συνέχεια, επικοινωνήστε με τον ασφαλιστικό σας πάροχο. Ανάλογα με την πολιτική σας, ενδέχεται να μπορούν να σας βοηθήσουν με οποιαδήποτε ζημιά. Δυστυχώς, δεν υπάρχουν πολλές πολιτικές που να καλύπτουν το περιεχόμενο του αυτοκινήτου σας.

Ποια είναι η πιθανότητα ανάκτησης των κλεμμένων αντικειμένων μου;
Δυστυχώς, μόνο το ένα τέταρτο των κλεμμένων αντικειμένων ανακτώνται. 3 Τούτου λεχθέντος, πρέπει ακόμη να υποβάλετε μια αστυνομική έκθεση. Αυτές οι αναφορές μπορούν να σας βοηθήσουν να αντικαταστήσετε την περιουσία σας και διασφαλίζουν επίσης ότι η αστυνομία μπορεί να επικοινωνήσει μαζί σας εάν βρει τα αντικείμενά σας

Top
en_USEnglish