For a better experience please change your browser to CHROME, FIREFOX, OPERA or Internet Explorer.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ/ ΕΙΔΗ ΚΛΕΜΜΕΝΑ- ΧΑΜΕΝΑ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ/ ΕΙΔΗ ΚΛΕΜΜΕΝΑ- ΧΑΜΕΝΑ

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ/ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΧΑΘΗΚΑΝ- ΚΛΑΠΗΚΑΝ

Ποιος δεν έχει ακούσει τον ήχο κλήσης ενός κινητού τηλεφώνου ενώ βρίσκετε σε λεωφορείο, σε μετρό ή ακόμα και περπατώντας στο δρόμο;   ;Oλοι μας διαθέτουμε  κινητό τηλέφωνο αυτές τις μέρες.

Τα φορητά ηλεκτρονικά είναι πιο δημοφιλή από ποτέ. Έρευνες δείχνουν ότι περισσότεροι Έλληνες  διαθέτουν  ένα ή περισσότερα κινητά ενώ ιδιαίτερα αγαπητά είναι τα iPod στους εφήβους. Ειδικότερα, οι έφηβοι μεταφέρουν όλους τους τύπους ηλεκτρονικών συσκευών, όπως κινητά τηλέφωνα, φορητές συσκευές αναπαραγωγής μουσικής, ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές   και φορητούς υπολογιστές μαζί τους καθημερινά. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι οι νέοι ηλικίας 12 έως 17 ετών είναι πολύ πιο πιθανό να πέσουν  θύματα κλοπής και συγκεκριμένα  θύματα  κλοπής προσωπικών αντικειμένων από  ενήλικες δράστες, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ   .

Ακολουθήστε τις κάτωθι συμβουλές για να διατηρήσετε την ιδιοκτησία σας ασφαλή:

Μην επιδεικνύετε τις ηλεκτρονικές συσκευές σας. Κρατήστε τις   κρυφές από την προβολή όταν δεν τη χρησιμοποιείτε.

Μην κάνετε τον εαυτό σας στόχο. Όταν χρησιμοποιείτε κινητά τηλέφωνα ή συσκευές αναπαραγωγής μουσικής στο κοινό, μείνετε σε εγρήγορση ,μια ήρεμη επιφυλακή.

Αφήστε τα τιμαλφή στο σπίτι. Εάν δεν χρειάζεστε  μια από τις φορητές  συσκευές  σας κατά τη διάρκεια της σχολικής ημέρας, θα πρέπει να την αφήσετε στο σπίτι.

Ποτέ μην αφήνετε τα τιμαλφή χωρίς επίβλεψη. Τα περισσότερα αντικείμενα έχουν κλαπεί επειδή αφήνονται χωρίς επίβλεψη. Το να αφήνεις το  σακίδιο σου σε μια καρέκλα   ενός φαστφουντάδικου  ή να το αφήνεις στον πάγκο δίπλα σε ένα ντουλάπι γυμναστηρίου μπορεί να οδηγήσει σε κλοπή του   ή στην κλοπή του περιεχομένου του. Ζητήστε από έναν φίλο να παρακολουθήσει τα πράγματα σας μέχρι να επιστρέψετε.

Ασφαλίστε τα ερμάρια ανά πάσα στιγμή.   Τα ερμάρια γυμναστικής είναι τα πιο ευάλωτα στην κλοπή, επειδή συχνά μένουν ξεκλείδωτα και τα αποδυτήρια δεν παρακολουθούνται συνήθως από    κάμερες ασφαλείας .

Προστατέψτε τα τιμαλφή που μένουν σε ένα αυτοκίνητο.   Μην αφήνετε ποτέ πολύτιμα αντικείμενα σε απλή προβολή μέσα στο αυτοκίνητο, ακόμα και όταν είναι κλειδωμένο. Τα πολύτιμα αντικείμενα πρέπει να τοποθετούνται  σε σημείο ώστε  να μην είναι ορατά. Αγοράστε ραδιόφωνα αυτοκινήτου και συσκευές αναπαραγωγής CD με αποσπώμενη οθόνη .

Αναφέρετε αμέσως τις κλοπές. Θα πρέπει να αναφέρετε αμέσως οποιαδήποτε κλοπή στον υπεύθυνο καθηγητή της τάξης σου ή στον  Δ/ντη του σχολείου σου  σε περίπτωση που η κλοπή έλαβε χώρα εντός τις σχολικής μονάδας . Όταν αναφέρεις την κλοπή στην Αστυνομία , θα σου ζητηθεί να δηλώσεις την ημερομηνία, την ώρα και την τοποθεσία του συμβάντος. Η έγκαιρη αναφορά αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την ανάκτηση κλεμμένων αντικειμένων και τη σύλληψη του κλέφτη.

Τα κλεμμένα αντικείμενα μπορεί να  αφαιρούνται εύκολα , αλλά μερικές φορές μπορούν να ανακτηθούν. Όλα εξαρτώνται από τα μέτρα που λαμβάνονται από τον ιδιοκτήτη τους πριν από την κλοπή. Κράτησε  αρχείο όλων των φορητών συσκευών  που παίρνεις στο σχολείο, δηλαδή   το χρώμα, τη μάρκα, το μοντέλο, τον αριθμό σειράς και κάθε άλλη πληροφορία κάθε στοιχείου.

Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι ο καθένας μπορεί να παίξει ρόλο στην πρόληψη της κλοπής προσωπικών ηλεκτρονικών συσκευών σε σχολεία  , διασφαλίζοντας ότι η προσωπική ιδιοκτησία παρακολουθείται προσεκτικά ή προστατεύεται ανά πάσα στιγμή.

Top
en_USEnglish