Για καλύτερη εμπειρία, αλλάξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας σε CHROME, FIREFOX, OPERA ή Internet Explorer.

Δημοσίευση Δωρεάν Αγγελίας για Κλοπή – Απώλεια

 

 

ΔΕΙΤΕ: Αγγελίες σχετικές  με Κλοπή ή Απώλεια

Κλάπηκε-Χάθηκε

Συμβουλές για την πρόληψη της κλοπής και την αποφυγή παραβίασης

Οι  διαρρήξεις αυξάνονται ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Επειδή καθώς η θερμοκρασία αυξάνεται και ο καιρός βελτιώνεται, τείνουμε να κάνουμε πράγματα που κάνουν τους εαυτούς μας πιο ευάλωτους στην κλοπή-διάρρηξη , όπως:

Ανοίγοντας και ξεχνώντας να κλείσουμε και να κλειδώσουμε τα παράθυρα, τα υπόστεγα και τα γκαράζ μας.
Αφήνοντας τα παράθυρα  και την  ηλιοροφή μας ανοιχτή.
Φεύγοντας  καλοκαιρινές διακοπές  , κάνουμε  τα σπίτια μας έναν πιο προσιτό  στόχο για τους επίδοξους  διαρρήκτες.

Όμως, με μερικά προληπτικά μέτρα που εύκολα μπορεί ο καθένας να τηρήσει , μπορείτε  να αποτρέψετε τους επίδοξους κλέφτες και να διατηρήσετε την πολύτιμη περιουσία σας ασφαλή.

Κλειδώστε το.

Σύμφωνα με το  τις Αρχές  ,το μεγαλύτερο ποσοστό  διαρρήξεων σε οικίες γίνονται   χωρίς χρήση   βίας , πράγμα που σημαίνει ότι οι διαρρήκτες ήταν σε θέση να έχουν εύκολη πρόσβαση στις οικίες και τα αυτοκίνητα των παθόντων  , όπως μέσω μιας  ξεκλείδωτης  πόρτας ή ενός παράθυρο.

Επομένως, ο νούμερο  1 κανόνας όταν για να αποφύγετε   μια τέτοια δυσάρεστη εμπειρία ,  είναι να βεβαιωθείτε ότι το σπίτι και το αυτοκίνητό σας είναι σωστά κλειδωμένα.

Ακολουθεί μια λίστα ελέγχου που θα σας βοηθήσει να ξεκινήσετε:

Κλείστε και κλειδώστε  τις εξωτερικές πόρτες και τα παράθυρα πριν φύγετε από το σπίτι σας ή  πάτε για ύπνο   .

Εγκαταστήστε κλειδαριές  ασφαλείας  σε όλες τις εξωτερικές πόρτες και βεβαιωθείτε ότι οι μεντεσέδες των εξωτερικών θυρών σας βρίσκονται στο εσωτερικό του σπιτιού σας.

Εάν η εξωτερική πόρτα σας διαθέτει γυάλινους υαλοπίνακες ή υπάρχει παράθυρο κοντά  στη κλειδαριά  της πόρτας, μπορείτε να εγκαταστήσετε πρόσθετες ασφάλειες.

Τοποθετήστε ειδικές κλειδαριές σε συρόμενες γυάλινες πόρτες ή τοποθετήστε ένα ισχυρό πείρο, μια χαλύβδινη ράβδο  , στο κάτω μερος για να αποτρέψετε την παραβίαση  της πόρτας  σας.

Αλλάξτε τις κλειδαριές σας αμέσως εάν τα κλειδιά σας έχουν χαθεί ή κλαπεί.

Ποτέ μην τοποθετείτε προσωπικά στοιχεία αναγνώρισης στα κλειδιά του σπιτιού σας, όπως το πλήρες όνομα, τη διεύθυνση ή τον αριθμό τηλεφώνου σας.

Όταν μετακινείστε σε ένα νέο σπίτι, αλλάξτε αμέσως  όλες τις κλειδαριές.

Αντί να κρύβετε ένα εφεδρικό κλειδί έξω από το σπίτι σας, δώστε το σε έναν αξιόπιστο γείτονα που γνωρίζετε καλά ή σε έναν φίλο που ζει κοντά για φύλαξη.

Κρατήστε την πόρτα του γκαράζ σας κλειστή και κλειδωμένη. Και κλειδώστε την πόρτα που οδηγεί από το γκαράζ μέσα στο σπίτι σας.

Εάν διαθέτετε υπόστεγο, κλειδώστε το.

Πριν απομακρυνθείτε από το όχημά σας, ανεβάστε  τα παράθυρά σας επάνω, κλείστε την οροφή ή το επάνω μέρος, κλειδώστε τις πόρτες και μην αφήνετε ποτέ τα κλειδιά σας μέσα στο όχημα – ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα.

Μη γίνεστε στόχος. 

Λάβετε μέτρα ώστε να αποφύγετε τη “διαφήμιση”   των προσωπικών σας αντικείμενων στους    διαρρήκτες. Μην τους επιτρέπετε να βλέπουν όλα τα ωραία πράγματα που έχετε που ίσως αξίζουν να κλέψουν .

Δοκιμάστε αυτό: τραβήξτε  τις κουρτίνες σας  και τις περσίδες στο σπίτι σας, ώστε να μπορείτε να δείτε έξω και, στη συνέχεια, περπατήστε γύρω από το σπίτι σας για να δείτε τι είναι ορατό όταν κοιτάζετε μέσα από τα παράθυρα από έξω. Λάβετε μέτρα για να απομακρύνετε πολύτιμα αντικείμενα ώστε να μην είναι ορατά  από ” ύποπτα βλέμματα”.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι εάν μόλις αγοράσατε το τελευταίο ηλεκτρονικό gadget τελευταίας τεχνολογίας, θα πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η συσκευασία του δεν είναι ορατή στο πεζοδρόμιο με τα σκουπίδια και την ανακύκλωση σας.

Ακολουθούν μερικές ακόμη συμβουλές:

Κρατήστε τα  τα ποδήλατα σας αποθηκευμένα και κλειδωμένα  σε κάποια αποθήκη ή γκαράζ.

Χρησιμοποιήστε κουρτίνες στα  παράθυρα του υπόγειου σας  για να αποκρύψετε το εσωτερικό του.

Στο αυτοκίνητό σας, μην αφήνετε πολύτιμα αντικείμενα, όπως  τηλέφωνα, tablet, φορητούς υπολογιστές, πορτοφόλια, τσάντες αγορών και άλλα τιμαλφή.

Μην αφήνετε ανοικτό το  γκαράζ σας  .

Εάν είναι δυνατόν, μην  τοποθετείτε  αντικείμενα εντός  του οχήματός σας σε εμφανή σημεία όταν βρίσκεστε σε δημόσιο χώρο. Είναι καλύτερο να τα τοποθετήσετε  στο πορτμπαγκάζ  του οχήματος σας  παρά σε ένα μπροστινό ή πίσω κάθισμα.

 Αποτροπή διαρρηκτών .

Οι διαρρήκτες θέλουν έναν εύκολο στόχο, όπου θα μπορούν να εισέλθουν και να βγουν χωρίς να γίνουν αντιληπτοί . Τείνουν να “χτυπούν ” τους  στόχους τους  όταν οι άνθρωποι είναι μακριά από τα σπίτια ή τα οχήματά τους και όταν άλλοι άνθρωποι δεν είναι κοντά για να τους δουν.

Σκεφτείτε να ακολουθήσετε αυτά τα βήματα για να κάνετε το σπίτι και το αυτοκίνητό σας λιγότερο επιθυμητό και πιο δύσκολο στην διαρρηξη:

“Κουρέψτε”  τα δέντρα ή τους θάμνους που βρίσκονται κοντά στο σπίτι σας, ώστε να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κρυψώνα

Προσθέστε εξωτερικό φωτισμό ή χρησιμοποιήστε φώτα ευαίσθητα στην κίνηση στην πίσω αυλή σας.

Σκεφτείτε να εγκαταστήσετε ένα σύστημα συναγερμού στο σπίτι ή το όχημά σας και βεβαιωθείτε γνωρίζετε πως να  το χρησιμοποιείτε.

Εξετάστε το ενδεχόμενο να εγκαταστήσετε κάμερες ασφαλείας στο σπίτι σας για να αποτρέψετε τους κλέφτες.

Αν σκοπεύετε να μείνετε μακριά από το σπίτι για λίγο, κάντε το καλύτερό σας ώστε να δημιουργηθεί η εντύπωση   ότι είστε ακόμα εκεί. Ενδεικτικα: 

Συνδέστε μερικούς λαμπτήρες σε αυτόματο χρονοδιακόπτη για να τους ανάβετε και να τους σβήσετε κατά τη διάρκεια της ημέρας και του βραδιού.

Αφήστε μια τηλεόραση ή ένα ραδιόφωνο ανοικτό για να φαίνεται ότι κάποιος να είναι σπίτι.

Τακτοποιήστε το γραμματοκιβώτιο σας   και ζητήστε από έναν έμπιστο φίλο ή γείτονα σας  να παραλάβει και να κρατήσει φακέλλους  ή παραδόσεις μέχρι να επιστρέψετε.

Ζητήστε από κάποιον να κόψει το γκαζόν , εάν πρόκειται να φύγετε για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Εάν έχετε προσωπικό τηλεφωνητή, μην αλλάξετε το μήνυμα   σας και μην ανακοινώνετε στους καλούντες ότι απουσιάζατε  Κρατήστε τα ταξιδιωτικά σας σχέδια ιδιωτικά.

Εάν παρκάρετε το αυτοκίνητό σας έξω, ζητήστε από έναν φίλο να το μετακινεί περιοδικά ώστε να φαίνεται ότι είστε ακόμα στο σπίτι.

Αν έχετε την οικονομική δυνατότητα προσλάβετε υπηρεσία ιδιωτικής φύλαξης εφόσον  μείνετε μακριά από το σπίτι σας για μεγάλο χρονικό διάστημα και ζητήστε να περιπολούν τακτικά  από την ιδιοκτησία σας για να το ελέγχουν εξωτερικά  .

Εάν θέλετε πρόσθετες συμβουλές σχετικά με τον καλύτερο τρόπο ασφάλειας-φύλαξης  του σπιτιού, του αυτοκινήτου ή της επιχείρησής σας, μπορείτε να ζητήσετε απο τον επικεφαλής της ιδιωτικής υπηρεσίας φύλαξης να   να πραγματοποιήσει επιθεώρηση και να σας δώσει συμβουλές σχετικά με τον τρόπο βελτίωσης της ασφάλειάς σας.

Και τέλος, γνωρίστε τους γείτονές σας. Εάν εσείς και οι γείτονές σας γνωρίζετε ο ένας τον άλλον, τότε οι ύποπτοι θα  γίνονται πιο εύκολα αντιληπτοί .   Λοιπόν, προσέξτε για ύποπτη δραστηριότητα στη γειτονιά σας, για να βοηθήσετε τόσο εσάς όσο και τους γείτονές σας να αποτρέψετε τις εισβολές.

Σε κάθε περίπτωση σημειώστε τον αριθμό κυκλοφορίας  ύποπτων οχημάτων και προσπαθήστε να διακρίνετε, χωρίς να γίνεστε  αντιληπτοί ,  τα χαρακτηριστικά    (ενδυμασία ,σωματότυπο   ,τατουάζ) των ύποπτων ατόμων  που κινούνται στην γειτονιά σας καθώς και την ώρα που τα είδατε και ενημερώστε άμεσα στο 100 ή στο 112 προκείμενου να υπάρξει άμεση επέμβαση από τις διωκτικές Αρχές σε περίπτωση που ενεργούν ή προετοιμάζουν κάποια έκνομη ενεργεία.

Αυτό το άρθρο προορίζεται μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς.

 

Μπλουζα
elGreek