Για καλύτερη εμπειρία, αλλάξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας σε CHROME, FIREFOX, OPERA ή Internet Explorer.

Χαριζοντας το κατοικίδιο σας – Συναισθηματική διαχειριση

Χαρίζεται- Διδεται για υιοθεσία σκύλος

1. Ρώτα τριγύρω. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να ρωτήσετε τους φίλους σας, την οικογένειά σας, τους γείτονές σας και τους συναδέλφους σας εάν αυτοί ή κάποιος που γνωρίζουν και εμπιστεύονται, θα ενδιαφερόταν να υιοθετήσουν το σκυλί σας. Τελικά θα νιώσετε πιο άνετα δίνοντας το σκυλί σας σε κάποιον που γνωρίζετε ήδη ότι θα φροντίσει καλά το κατοικίδιο ζώο σας.
Βεβαιωθείτε ότι έχουν το χρόνο να αφιερώσουν σε ένα κατοικίδιο ζώο και αρκετό χώρο για το σκυλί στο σπίτι τους.
Θα μπορούσατε επίσης να ζητήσετε συστάσεις από τον κτηνίατρό σας. Μπορεί να γνωρίζουν κάποιον που θα ενδιαφερόταν να υιοθετήσει το σκυλί σας.

2 Διαφημίστε το κατοικίδιό σας . Αναζητήστε ένα φροντίδα, καλό σπίτι για το σκυλί σας διαφημίζοντας το κατοικίδιο ζώο σας με διάφορους τρόπους. Δημιουργήστε μια ιδιωτική ανάρτηση στους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων που μπορούν να δουν μόνο οι φίλοι σας. Τοποθετήστε φυλλάδια σε τοπικά καταστήματα κατοικίδιων ζώων και κτηνιατρικά γραφεία. Συμπεριλάβετε μια εικόνα του σκύλου σας και μερικές πληροφορίες σχετικά με το είδος της προσωπικότητας που έχει ο σκύλος. [4]
Ίσως θελήσετε να αποφύγετε τη διαφήμιση στο διαδίκτυο (εκτός εάν πρόκειται για μια ιδιωτική ανάρτηση που μόνο οι φίλοι και οι γνωστοί σας μπορούν να δουν) επειδή υπάρχουν πολλές απάτες και άτομα που θέλουν να υιοθετήσουν σκύλους για μάχη, εκ νέου πώληση ή άλλους ατυχείς λόγους. Θέλετε να αποφύγετε τέτοιου είδους έρευνες.

3. Συνέντευξη δυνητικών υιοθετών. Όταν βρείτε κάποιον που ενδιαφέρεται να υιοθετήσει το κατοικίδιο ζώο σας (ειδικά αν δεν το γνωρίζετε ήδη), είναι σημαντικό να του ρωτήσετε μερικές ερωτήσεις για να μάθετε αν θα ταιριάζει καλύτερα στο κατοικίδιο ζώο σας. Θέλετε να βεβαιωθείτε ότι έχουν το είδος του σπιτιού στο οποίο θέλετε να κατοικεί το κατοικίδιο ζώο σας και ότι είστε σίγουροι ότι θα μπορούσαν να φροντίσουν κατάλληλα το κατοικίδιο ζώο σας.
Για παράδειγμα, εάν γνωρίζετε ότι ο σκύλος σας δεν είναι πολύ καλός με τα παιδιά, θα θελήσετε να ενημερώσετε τους πιθανούς υιοθέτες σχετικά με αυτό το γεγονός και να βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μικρά παιδιά στο σπίτι τους.
Φροντίστε να ρωτήσετε εάν οι νέοι ιδιοκτήτες έχουν αρκετό χρόνο να περπατήσουν, να εκπαιδεύσουν και να φροντίσουν το σκυλί. Αν δεν το κάνουν, αναζητήστε άλλους ιδιοκτήτες. Θυμηθείτε ότι είστε υπεύθυνοι για την εύρεση ενός καλού σπιτιού για το σκυλί σας.

4. Ορίστε την ημερομηνία. Μόλις βρείτε έναν υιοθετητή με τον οποίο είστε άνετοι, συμφωνήστε σε μια ημερομηνία για το σκυλί σας να πάει στο νέο του σπίτι. Βεβαιωθείτε ότι η ημερομηνία λειτουργεί και για τα δύο μέρη (εσείς και οι υιοθετούμενοι) και συμφωνήστε για το ποιος θα μεταφέρει τον σκύλο.
Φροντίστε να έχετε μαζί σας όλα τα υπάρχοντα του σκύλου σας στο νέο σπίτι του. Αυτό περιλαμβάνει πράγματα όπως παλιά παιχνίδια, πιάτα φαγητού, κρεβάτι σκύλου, λουρί και τυχόν τσάντες φαγητού που μπορεί να έχετε.

5. Χρησιμοποιήστε καταφύγια ζώων ως έσχατη λύση. Το να δώσετε το σκυλί σας σε καταφύγιο ζώων θα πρέπει να είναι μια απόλυτη τελευταία επιλογή όταν δεν έχετε άλλη επιλογή. Ο σκύλος σας μπορεί να μην πάρει την προσοχή και τη φροντίδα που χρειάζεται σε ένα καταφύγιο ζώων λόγω των προβλημάτων χρηματοδότησης και της έλλειψης μελών του προσωπικού που αντιμετωπίζουν πολλά καταφύγια σε καθημερινή βάση. Και είναι πολύ πιθανό ότι ο σκύλος θα παραμείνει εκεί για εβδομάδες πριν υιοθετηθεί, αν ακόμη υιοθετηθεί. [5]
Πολλά καταφύγια ζώων είναι καταφύγια θανάτωσης, πράγμα που σημαίνει ότι θανατώσουν τα ζώα που δεν υιοθετούνται μετά από ένα ορισμένο χρονικό διάστημα. Δεν θέλετε αυτό να συμβεί στο οικογενειακό κατοικίδιο ζώο σας, οπότε φροντίστε να ρωτήσετε σχετικά με τις πολιτικές ευθανασίας του καταφυγίου προτού παραδώσετε το σκυλί σας. Θέλετε μόνο να δώσετε το σκυλί σας σε ένα καταφύγιο χωρίς ευθανασίες.

Αντιμετωπίζοντας τα συναισθήματα

1. Αφιερώστε λίγο χρόνο για να είστε με το σκυλί σας προτού το δώσετε. Καθίστε με την οικογένειά σας και γυρίστε τη σειρά σας και την αγαπάτε. Μιλήστε για το γιατί δίνετε το σκυλί μακριά. Αυτές οι συνομιλίες θα βοηθήσουν την οικογένειά σας να συμβιβαστεί με την απώλεια του αγαπημένου τους κατοικίδιου ζώου. Βεβαιωθείτε ότι όλοι έχουν την ευκαιρία να αποχαιρετήσουν τον σκύλο.
Το να περάσετε ποιοτικό χρόνο με το σκυλί πριν φύγει θα δώσει σε όλους την ευκαιρία να πείτε αντίο και να αισθανθείτε λίγο καλύτερα για την κατάσταση.
Αλλά προσέξτε να μην υπερβείτε αυτήν τη διαδικασία. Εάν είστε υπερβολικά συναισθηματικοί, ο σκύλος μπορεί να αισθανθεί ότι κάτι πάει στραβά και να αισθανθεί ανήσυχος και αναστατωμένος.
Image titled Give Away Your Dog when You Don’t Want To Step 10
2. Δράστε κανονικά προς τον σκύλο. Θυμηθείτε ότι ο σκύλος δεν αξίζει να υποστεί κακή μεταχείριση μόνο και μόνο επειδή πρέπει να το δώσετε μακριά. Είναι εντάξει να λυπάσαι, αλλά δεν είναι εντάξει να βγάζεις τα συναισθήματά σου στον σκύλο με αρνητικό τρόπο. Εξηγήστε στην οικογένειά σας (ειδικά εάν έχετε παιδιά) ότι ο σκύλος σας θα έχει ένα καλό νέο σπίτι και είναι σημαντικό να ενεργείτε κανονικά για τον σκύλο αφού τα σκυλιά ζουν αυτή τη στιγμή.
Μέχρι το σκυλί να φύγει για το νέο του σπίτι, εξακολουθεί να ανήκει στην οικογένειά σας. Αντιμετωπίστε τον σκύλο με αγάπη και καλοσύνη ακόμα κι αν είναι δύσκολο να το κάνετε επειδή λυπάστε που φεύγει.
Image titled Give Away Your Dog when You Don’t Want To Step 11
3. Πες αντίο. Όταν έρθει ο αποχαιρετισμός, να είστε έτοιμοι. Περάστε λίγο χρόνο αποχαιρετώντας το σκυλί σας και δώστε του μια σωστή αποστολή. Να είστε χαρούμενοι που το σκυλί σας θα έχει μια καλή νέα οικογένεια. Αγκαλιάστε το σκυλί και βεβαιωθείτε ότι έχετε κάνει το σωστό. [7]
Αφήστε το σκυλί να πάρει τις λιχουδιές του, τα παιχνίδια του, το κρεβάτι του σκύλου και οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα που αγοράσατε το σκυλί στο νέο του σπίτι, ώστε να κάνει τη μετάβαση λίγο πιο εύκολη στο κουτάβι σας.
Image titled Give Away Your Dog when You Don’t Want To Step 12
4. Αντιμετωπίστε τη θλίψη σας. Είναι φυσιολογικό να περιμένετε ότι θα είστε λυπημένοι αφού δώσετε το σκυλί σας μακριά. Προσπαθήστε να αντιμετωπίσετε τη θλίψη σας μιλώντας για τους φίλους και την οικογένειά σας ή ξοδεύοντας χρόνο με άλλα ζώα στη ζωή σας (όπως το κατοικίδιο ζώο του καλύτερου φίλου σας ή το σκυλί του γείτονά σας).
Μπορεί επίσης να θέλετε να συμβουλευτείτε ή να ζητήσετε τη βοήθεια μιας ομάδας υποστήριξης θλίψης εάν ο πόνος φαίνεται ακατάλληλος ή αν διαρκεί πολύ.

άφησε το σχόλιό σου

Μπλουζα
elGreek