Για καλύτερη εμπειρία, αλλάξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας σε CHROME, FIREFOX, OPERA ή Internet Explorer.

Δημοσίευση Δωρεάν Αγγελίας για απώλεια γάτας – χάθηκε γάτα

 

 

ΔΕΙΤΕ: Αγγελίες σχετικές  με χαμένες γάτες

Γάτα

           Κορυφαίες  συμβουλές για την εύρεση της γάτας σας που χάθηκε

 

Οι γάτες φαίνεται να έχουν ένα είδος ένστικτού  που σε ορισμένες περιπτώσεις τις οδηγούν  να ταξιδέψουν εκατοντάδες χιλιόμετρα  πίσω στο σπίτι τους. Οι περισσότερες γάτες που ζουν μονο σε  εσωτερικούς χώρους τείνουν να μην ταξιδεύουν πολύ. Ενώ μια περιπετειώδης γάτα  εξωτερικού χώρου είναι πιο πιθανό να περιφέρεται, μια φοβισμένη γάτα μπορεί να μην εμπιστεύεται την εσωτερική πυξίδα τους, να μπερδεύεται και να χαθεί. Μόλις μια γάτα περιπλανηθεί έξω από τη ζώνη άνεσής της, οτιδήποτε  συμβεί μπορεί να την τρομάξει περισσότερο:  Σκυλιά, άγρια ​​ζωή, δυνατός θόρυβος από την κυκλοφορία,  παιδιά σχολικής ηλικίας που θέλουν να την πειράξουν , η λίστα είναι ατελείωτη.

Κορυφαίες   συμβουλές για την εύρεση χαμένων γατών

1) Δεν χάνονται ή δεν θέλουν να βρεθούν όλες οι γάτες που λείπουν. Οι γάτες είναι γνωστό ότι κρύβονται σε  απίθανα  μέρη. Πριν υποθέσετε ότι το γατάκι σας λείπει, κάντε μια διεξοδική αναζήτηση σε εσωτερικούς χώρους, γύρω από τη βεράντα, το γκαράζ και τις αυλές   κρατώντας  τις πιο νόστιμες  λιχουδιές. Συμβαίνει όταν μια γάτα   έχει εκπαιδευτεί να ανταποκριθεί στην εντολή «έλα» να αποδίδει και να εμφανίζεται .Εάν μια γάτα τραυματιστεί, παγιδευτεί ή στρεσαρίστει , μπορεί να μην ανταποκριθεί σε μια εντολή  . Ναι, μερικές γάτες φεύγουν από το σπίτι για οποιονδήποτε λόγο και δεν θέλουν να βρεθούν.  Τα στατιστικά στοιχεία για τις χαμένες γάτες που επιστρέφουν στο σπίτι χωρίς παρέμβαση είναι περίπου 2%. Οι αποδόσεις βελτιώνονται με ένα μικροτσίπ και φορώντας ένα κολάρο και ετικέτα με το τηλέφωνο και τα στοιχεία σας .

2) Μην χάνετε χρόνο. Εάν γνωρίζετε ότι η γάτα σας λείπει, παρτε από το  κινητό σας   μια φωτογραφία της γάτας σας , φακό και λιχουδιές και βγείτε έξω. Φορέστε άνετα ρούχα και άνετα παπούτσια με μαλακή σόλα. Μην πανικοβληθείτε. Αναπνεύστε, προσπαθήστε να είστε ήρεμοι και να σκεφτείτε σαν γάτα. Αν ήσουν γάτα που θα πηγαινες; Ξεκινήστε γύρω από το σπίτι σας και  κατευθυνθείτε στις γύρω  γειτονιές . Πού κατευθύνεται συνήθως η γάτα σας; Ποια είναι η πιο πιθανή διαδρομή διαφυγής; Ποιοι είναι οι αγαπημένοι της θάμνοι  ; Σκύψτε χαμηλά κάτω από βεράντες, σαρώστε ψηλά σε   οροφες και κλαδιά δέντρων. Θα μπορούσε να συμβεί κάτι πρόσφατα για να τηνς τρομάξει; μια  γάτα ή σκύλος νέου γείτονα; Ή έχει συμβεί κάτι πρόσφατα στο σπίτι σας που την αναστατωσε;  σας αρέσουν τα χημικά που  καθαρίζουν τα χαλιά σας ή  φέρατε βαλίτσες για ταξίδι;

3) Ενώ κάνετε αναζήτηση, ρωτήστε τους πεζούς, χτυπήστε τις πόρτες του γείτονα και δείξτε τη φωτογραφία. Ρωτήστε αν μπορείτε να ελέγξετε το γκαράζ τους, τα υπόστεγα, κάτω από τη βεράντα.   Δεν είναι ώρα για  να ντρέπεσαι.

4) Όταν επιστρέψετε στο σπίτι, αφήστε το φαγητό και το νερό έξω από την πόρτα σας. Οι φοβισμένες γάτες συχνά εξαφανίζονται μετά το σκοτάδι. Το να αφήσετε ένα μόνιτορ μωρού κοντά στο φαγητό μπορεί να εντοπίσει αχνά λιβάδια. Οι τοπικές διασώσεις διάσωσης TNR συχνά δανείζουν παγίδα. Χρησιμοποιώντας τις προτάσεις τους, δημιουργήστε μια παγίδα. Να είστε προετοιμασμένοι, μπορείτε να παγιδεύσετε ένα ρακούν ή άλλη γάτα. Πηγαίνετε έξω για τελευταία φορά για να ελέγξετε και να καλέσετε το όνομα της γάτας σας πριν τον ύπνο. Προσπαθήστε να ξεκουραστείτε. Αν δεν αφήσετε καμία πέτρα για να βρείτε τη γάτα σας χρειάζεται ενέργεια. Στο ήσυχο σκοτάδι, προσπαθήστε να επικοινωνήσετε με τη γάτα σας. Φανταστείτε το πρόσωπό τους, καλέστε το όνομά τους και συνδέστε την καρδιά με την καρδιά. Προσπαθήστε να συντονιστείτε όπου μπορεί να είναι. Μπορεί να είναι ένα συναίσθημα, μια εικόνα ή έναν ήχο. Διαβεβαιώστε τους ότι θα τους βοηθήσετε να φτάσετε στο σπίτι.

5) Εάν δεν έχετε δημιουργήσει ήδη μια αφίσα της γάτας σας που λείπει, δημιουργήστε μια. Δεν χρειάζεται να είναι φανταχτερή, αλλά βεβαιωθείτε ότι οι λέξεις “ΧΑΘΗΚΕ ΓΑΤΑ” είναι αρκετά μεγάλες ώστε να είναι ορατές από ένα διερχόμενο  όχημα ή έναν πεζό. Ευτυχώς οι περισσότεροι από εμάς έχουμε ένα άλμπουμ  με φωτογραφίες από τις γάτες μας. Επιλέξτε ή περικόψτε ένα μεγάλο κοντινό πλάνο που δείχνει λεπτομέρειες του προσώπου και μια άλλη φωτογραφία που δείχνει ολόκληρο το σώμα, ιδανικά όρθια. Εάν δεν τα καταφέρνετε  με τον υπολογιστή, μπορείτε να κολλήσετε μια φωτογραφία σε ένα κομμάτι χαρτί και  να γράψετε το κείμενο με το χέρι. Οι έγχρωμες φωτογραφίες είναι προτιμότερες ειδικά εάν η γάτα σας έχει ένα μοναδικό χρώμα ή σημάδια. Τα αντίγραφα που εκτυπώνονται σε φωτεινό χαρτί νέον δείχνουν καλυτέρα  και προτείνετε η πλαστικοποίηση των σελίδων σε περίπτωση βροχής. Συμπεριλάβετε: το όνομα της γάτας σας, την περιγραφή, τυχόν ειδικά αναγνωριστικά σημάδια ,  την τελευταία φορά που εθεάθη   , το τηλέφωνό σας και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο σας, αλλά για λόγους ασφαλείας όχι το όνομά σας, η διεύθυνση ή το ποσό της  αμοιβής σε περίπτωση που προσφέρετε  .

6) Ζητήστε από την οικογένεια και τους φίλους σας να σας βοηθήσουν να δημοσιεύσετε φυλλάδια   . Τα καλύτερα σημεία δημοσίευσης είναι οι  διασταυρώσεις  δρόμων, τοπικοι πίνακες ανακοινώσεων,  σε παντοπωλεία, βιβλιοθήκες, πλυντήρια, βενζινάδικα κτλ

7) Δημοσιεύστε σε σάιτ αναζητήσεων ζώων  που έχουν εξαφανιστεί,   στο Διαδίκτυο και στις  τοπικές διαδικτυακές εφημερίδες  κ.λπ. Χρησιμοποιήστε την κοινωνική δικτύωση όπως το Facebook και το Twitter. Ζητήστε από όλους να κοινοποιήσουν .Φυσικά ελέγχετε καθημερνά τις αναγγελλίες ευρετής ζώων του vresto.com.gr .

8) Εάν έχετε μετακομίσει πρόσφατα,  προχωρήστε στην  αναζήτησή  στην παλιά γειτονιά σας.

9) Επιμονή! Οι γάτες επέστρεψαν εβδομάδες και μήνες αργότερα. Συνεχίστε την έρευνα   και ρωτήστε τους γείτονες αν έχουν παρατηρήσει κάτι. Διατηρήστε τα φυλλάδια ή τις αφίσες σας φρέσκα με μια κεφαλίδα “Ακόμα λείπει”.

Εμείς ελπίζουμε στο vresto.com.gr  να μην χάσετε ποτέ μια γάτα, αλλά για κάθε περίπτωση, να είστε προετοιμασμένοι και να δημιουργήσετε ένα αντίγραφο αυτής της λίστας.

 

Μπλουζα
elGreek