Για καλύτερη εμπειρία, αλλάξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας σε CHROME, FIREFOX, OPERA ή Internet Explorer.
Συμβουλές των Αρχών για τις κλοπές οχημάτων ή από οχήματα

Συμβουλές των Αρχών για τις κλοπές οχημάτων ή από οχήματα

Συμβουλές για την αποτροπή των  κλοπών οχημάτων ή από οχήματα

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ Ή ΤΟ ΔΙΚΥΚΛΟ ΣΑΣ ΑΠΟ ΚΛΟΠΗ.

Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτπαγκάζ του αυτοκινήτου σας, κλειδωµένα όταν οδηγείτε στην πόλη.

Μην αφήνετε ποτέ το όχηµα µε αναµµένη τη µηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόµα και αν βγαίνετε για µερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί µαζί σας.

Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερµό όταν σταθµεύετε το αυτοκίνητο κάπου.

Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείµενα, χρήµατα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιµαλφή µέσα στο αυτοκίνητο.

Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και κάθε τι πολύτιµο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.

Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήµατος µέσα σ’ αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο µέρος.

Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθµευσης (parking), να παίρνετε µαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχηµα στοιχεία που δηλωτικά της ταυτότητάς σας.

Να αποφεύγετε να σταθµεύετε το όχηµά σας σε ερηµικά µέρη.

Παλιές μέθοδοι
Το μπαστούνι που συνδέει το τιμόνι με το φρένο ή που κλειδώνει το τιμόνι, μπορεί να αποτελέσει “φρένο” στην προσπάθεια ενός επίδοξου κλέφτη και να γίνει γρήγορα αντιληπτός. Τέλος, αν στρέψουμε τους τροχούς του οχήματός μας προς στην μεριά του πεζοδρομίου και σβήσουμε παράλληλα την μηχανή με την ταχύτητα μέσα, θα δυσκολέψει αρκετά μια πιθανή προσπάθεια για κλοπή. Αν και οι κατασκευαστές οχημάτων ενσωματώνουν ολοένα και πιο σύγχρονα συστήματα ασφάλειας, οι επίδοξοι κλέφτες καταφέρνουν και βρίσκουν το αντίστοιχο τρόπο για να εξουδετερώσουν τα εκάστοτε εξελιγμένα μέσα και να καταφέρνουν τον σκοπό τους. Αν λάβουμε τα παραπάνω μέτρα, θα μπορέσουμε να ελαχιστοποιήσουμε τις πιθανότητες της κλοπής του αυτοκινήτου μας. Τουλάχιστον, θα έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας, πως κάνουμε αυτό που περνάει από το χέρι μας για την προστασία της ιδιοκτησίας μας!

Σε περίπτωση που αντιληφθείτε, ότι σας παρακολουθούν ή σας παρενοχλούν άλλα οχήµατα, όταν οδηγείτε µόνοι, καλέστε το 100 µε το κινητό σας ή κατευθυνθείτε στο πλησιέστερο Αστυνοµικό Τµήµα.

άφησε το σχόλιό σου

Μπλουζα
elGreek