Για καλύτερη εμπειρία, αλλάξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας σε CHROME, FIREFOX, OPERA ή Internet Explorer.

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ- ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

( Συντάκτης:  Επιμέλεια άρθρου κ. Μάνθος Ιγγλεζάκης)

Πώς να βρείτε ένα εξαφανισμένο άτομο

Όταν   ένα άτομο  που γνωρίζετε έχει εξαφανιστεί, είναι σημαντικό να ενεργήσετε γρήγορα για να ξεκινήσει  η αναζήτηση του. Ξεκινήστε καλώντας στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου διαμονής του ατόμου που αναζητάτε    και, στη συνέχεια,  ξεκινήστε παράλληλα  τη δική σας αναζήτηση. Εάν το άτομο δεν επιστρέψει σπίτι, ίσως χρειαστεί εκτός των άλλων να κάνετε παράλληλα αναγγελία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης   . Λαμβάνοντας γρήγορα τα σωστά βήματα, αυξάνετε τις πιθανότητες εύρεσης ενός ατόμου που έχει εξαφανιστεί .

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ-ΑΝΑΖΉΤΗΣΗ-ΑΤΟΜΩΝ

Μέρος 1

Επικοινωνία με την Αστυνομία .

  • Επικοινωνήστε με την αστυνομία μόλις έχετε λόγο να ανησυχείτε.Δεν χρειάζεται να περιμένετε ένα υποχρεωτικό χρονικό διάστημα για να υποβάλετε μια αναφορά αγνοουμένου. ”Όταν πρόκειται για εξαφάνιση σημαντικού προσώπου, αλλοδαπού ή εάν υπάρχουν ενδείξεις ότι το πρόσωπο που εξαφανίστηκε έπεσε θύμα εγκλήματος ή σπείρας προς προαγωγή στην πορνεία ή όταν πρόκειται περί ψυχοπαθούς που κρίνεται βάσιμα ικανός προς διάπραξη εγκλήματος ή τέλος όταν το εξαφανισθέν πρόσωπο είναι νεότερο των 14 ετών, μετά από αντικειμενική εκτίμηση κάθε συγκεκριμένης περίπτωσης, εκδίδονται αμέσως τοπικές και ειδικές αναζητήσεις από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.  Όσο γρηγορότερα ειδοποιείτε την αστυνομία ότι λείπει το αγαπημένο σας πρόσωπο, τόσο πιο γρήγορα μπορούν να ξεκινήσουν την αναζήτηση. Μεταβείτε στο τοπικό αστυνομικό τμήμα για να υποβάλετε την δήλωση εξαφάνισης.
  • Δώστε στην αστυνομία πληροφορίες σχετικά με το αγνοούμενο άτομο.Για να ολοκληρώσετε την αναφορά αγνοουμένων, θα πρέπει να παράσχετε λεπτομερείς πληροφορίες σχετικά με τα φυσικά χαρακτηριστικά του αγνοουμένου και την τελευταία γνωστή τοποθεσία. Ετοιμάστε τις ακόλουθες πληροφορίες όταν πηγαίνετε στο αστυνομικό τμήμα για να υποβάλετε την αναφορά:

         Τρεις πρόσφατες φωτογραφίες του ατόμου

         Μια φυσική περιγραφή, όπως ύψος, βάρος, ηλικία, χρώμα μαλλιών, χρώμα ματιών κ.λπ.

         Μια περιγραφή των ενδυμάτων και των παπουτσιών που το άτομο φορούσε την τελευταία φορά

         Μια λίστα με τα αντικείμενα που μπορεί να  φέρει το άτομο, όπως κοσμήματα, γυαλιά, φακοί επαφής, αξεσουάρ, πορτοφόλι, κάρτες, ταυτότητα κ.λπ.

         Μια λίστα με αναγνωριστικά χαρακτηριστικά που πιθανόν έχει το υπό αναζήτηση άτομο όπως ουλές, τατουάζ  κτλ.

         Μια λίστα με φάρμακα που πιθανώς λαμβάνει   το άτομο, καθώς και αλλεργίες  και άλλες ιατρικές παθήσεις

         Μια λίστα συγγενών ή φίλων του αγνοουμένου, μαζί με τα στοιχεία επικοινωνίας

         Μια λίστα με τα μέρη στα οποία συχνάζει το άτομο

         Μια περιγραφή του αυτοκινήτου του ατόμου ή ενός διαφορετικού τρόπου μεταφοράς (για παράδειγμα ένα ποδήλατο)

         Οτιδήποτε μπορεί να βοηθήσει τις Αρχές για  την αναζήτηση και τον εντοπισμό του ατόμου .

 

  • Βεβαιωθείτε ότι έχετε λάβει έναν αριθμό πρωτοκόλλου της υπόθεσης για την αναφορά του αγνοουμένου σας.Σημειώστε το όνομα του υπευθύνου  της υπόθεσής σας. Δώστε περισσότερα από ένα τηλεφωνά  επικοινωνίας σας (εάν είναι εφικτό) στον ενεργούντα την προανάκριση για τον εντοπισμό του ατόμου που αναζητάτε και  ζητήστε να σας δοθεί το τηλέφωνο του γραφείου  και το email της Υπηρεσίας, στην οποία αποταθήκατε, προκείμενου να υπάρχει άμεση και χωρίς  εμπόδια επικοινωνία μεταξύ εσάς και των Αρχών.

 

  • Σε περίπτωση που το αναζητούμενο άτομο είναι παιδί, επικοινωνήστε με το 116000, την Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά. Θα λάβετε τις κατάλληλες κατευθύνσεις άμεσα, καθώς οι πρώτες ώρες και το τι θα γίνει μέσα σε αυτές παίζουν σημαντικό ρόλο για την έκβαση της εξαφάνισης. Η Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000 είναι δωρεάν, εικοσιτετράωρη και απαντούν κοινωνικοί λειτουργοί και ψυχολόγοι με μεγάλη εμπειρία σε θέματα παιδιών που έχουν φύγει ή εξαφανιστεί.

 

 

  • Το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης/απαγωγής ανηλίκων είναι το Amber Alert Hellas το οποίο ενεργοποιείται από τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» με την έγκριση της Ελληνικής Αστυνομίας.

Το Amber Alert Hellas συνίσταται στην άμεση, έγκυρη και λεπτομερή ενημέρωση των πολιτών σχετικά με περιστατικό εξαφάνισης ανηλίκου μόλις λίγα λεπτά μετά την ειδοποίηση των Αρχών ή του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σχετικά με αυτό. Για να επιτευχθεί αυτό στο Πρόγραμμα συμμετέχει πλήθος φορέων (κρατικών ιδιωτικών, εθελοντικών) με τον κάθε ένα από αυτούς να επικοινωνεί τα στοιχεία του αγνοούμενου παιδιού και κάποιες άλλες βασικές πληροφορίες μέσα από τα μέσα που διαθέτει π.χ. τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά spots, αναρτήσεις στο Facebook, αποστολή SMS, ανακοινώσεις στις οθόνες αεροδρομίων κ.λ.π.

 

  • Σε ποιες περιπτώσεις ενεργοποιείται το Amber Alert Hellas ;

Οι περιπτώσεις εξαφάνισης ανηλίκων για τις οποίες μπορεί να ενεργοποιηθεί το Amber Alert Hellas θα πρέπει να εκτιμώνται συλλογικά και να διαθέτουν κάποιο από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Μικρή ηλικία του παιδιού / παιδιών
  • Σαφείς ενδείξεις που να δηλώνουν ότι μπορεί να βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή ή η υγεία του παιδιού.
  • Υποψίες που να δηλώνουν πιθανή αρπαγή ή απαγωγή του παιδιού.
  • Η ενεργοποίηση του συστήματος θα βοηθήσει στον εντοπισμό του παιδιού
  • Η αστυνομία αποφασίζει ότι η ενεργοποίηση του συστήματος δεν θα θέσει σε κίνδυνο το παιδί.
  • Πώς μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε ενεργά ;

Μπορούμε όλοι να συμμετέχουμε ενεργά στη διαδικασία εντοπισμού ενός παιδιού που αγνοείται εγγραφόμενοι στην ΥΠΗΡΕΣΙΑ AMBER ALERT HELLAS μέσω του κινητού μας τηλεφώνου.

Ισχύει για τους συνδρομητές COSMOTE – VODAFONE – WIND

Πιο συγκεκριμένα για να εγγραφούμε πρέπει να αποστείλουμε ΜΟΝΟ τον/τους Τ.Κ. της/των περιοχής/ών, στην/ις οποία/ες κατοικούμε ή/και εργαζόμαστε έτσι ώστε σε περίπτωση εξαφάνισης ανηλίκου να λάβουμε SMS με τα στοιχεία και την περιγραφή του εξαφανισμένου παιδιού.

  • Εγγραφή στην Υπηρεσία AMBER ALERT HELLAS
    • Αποστολή SMS στο 116000 από το κινητό μας τηλέφωνο με τον/ους Τ.Κ., που επιθυμούμε (χρέωση απλού SMS)

 

  • Λήψη απαντητικού SMS (άνευ χρέωσης για το συνδρομητή), το οποίο θα επιβεβαιώνει την εγγραφή μας στην Υπηρεσία AMBER ALERT HELLAS

 

  • Σε περίπτωση ενεργοποίησης AMBER ALERT HELLAS ο κάθε εγγεγραμμένος συνδρομητής θα λαμβάνει ένα SMS με τα στοιχεία και την περιγραφή του αγνοούμενου ανήλικου (άνευ χρέωσης για το συνδρομητή)

 

  • Διαγραφή από την Υπηρεσία AMBER ALERT HELLAS

Αποστολή SMS στο 116000 από το κινητό μας τηλέφωνο γράφοντας ΟΧΙ. Αυτόματα θα διαγραφούμε από την Υπηρεσία AMBER ALERT HELLAS. (χρέωση απλού SMS)

·         Είναι χρήσιμο επίσης  να γνωρίζετε ότι το Εθνικό συντονιστικό πρόγραμμα έγκαιρης και έγκυρης ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων  είναι το Silver Alert με τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας  το 1065.

Το Silver Alert αποτελεί ένα ακόμα βήμα στην κατεύθυνση για την υποστήριξη ηλικιωμένων με Alzheimer, Άνοια και συναφείς διαταραχές. Ενεργοποιεί άμεσα τα αντανακλαστικά των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης ηλικιωμένων.

 

·         Πότε ενεργοποιείται το Silver Alert Hellas ;

Οι περιπτώσεις εξαφάνισης ηλικιωμένων που μπορούν να χαρακτηριστούν ως περιστατικά για ενεργοποίηση Silver Alert, θα πρέπει να εκτιμώνται συλλογικά και να διαθέτουν κάποια από τα παρακάτω χαρακτηριστικά:

  • Η ηλικία του εξαφανισθέντος ηλικιωμένου (60+).
  • Ο ηλικιωμένος πάσχει από την Νόσο Alzheimer ή Συναφείς Διαταραχές.
  • Σαφείς ενδείξεις ότι ο ηλικιωμένος βρίσκεται σε κίνδυνο (πχ λόγω αδυναμίας λήψης φαρμάκων σημαντικών για την υγεία του ή τη ζωή του).
  • Υποψίες που να δηλώνουν πιθανή μεταφορά του ηλικιωμένου από τρίτους σε άλλη περιοχή από αυτή της διαμονής του.
  • Ο ηλικιωμένος να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην υγεία του.
  • Ο ηλικιωμένος να έχει τάση να κάνει κακό στον εαυτό του.

 

Δικαιολογητικά για την ενεργοποίηση του Silver Alert Hellas

  1. Αν ο αναγγέλλων την εξαφάνιση είναι συγγενής του αφανισθέντος :
  • Βεβαίωση Δημοτικής ή άλλης Δημόσιας αρχής από όπου να φαίνεται η συγγένεια και ο βαθμός της.
  • Αντίγραφο της Δήλωσης εξαφάνισης που έγινε σε οποιοδήποτε Αστυνομικό Τμήμα της χώρας.
  • Βεβαίωση από τον θεράποντα ιατρό του εξαφανισθέντος σχετική με την κατάσταση υγείας του και τον βαθμό επικινδυνότητας από υστέρηση λήψης συγκεκριμένων φαρμάκων.
  • Υποβολή του ειδικού πληροφοριακού εντύπου για Silver Alert της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής.
  • Πρόσφατη φωτογραφία του εξαφανισθέντος.
  • Υπεύθυνη δήλωση του αναγγέλλοντος ότι τα στοιχεία του εξαφανισθέντος είναι πραγματικά και ορθά.
  • Υπεύθυνη Δήλωση του αναγγέλλοντος ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει την ευθύνη για την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των λοιπών στοιχείων του εξαφανισθέντος.

 

  1. Αν ο αναγγέλλων την εξαφάνιση δεν είναι συγγενής αλλά φροντιστής του εξαφανισθέντος :
  • Υπεύθυνη δήλωση του αναγγέλλοντος την εξαφάνιση, ότι ο εξαφανισθείς δεν έχει συγγενικό περιβάλλον.
  • Σε περίπτωση που ο εξαφανισθείς έχει συγγενείς απαιτείται έγγραφη συγκατάθεση τουλάχιστον ενός εξ αυτών, για την ενεργοποίηση Silver Alert.
  • Αντίγραφο της Δήλωσης εξαφάνισης που έγινε σε οποιοδήποτε Αστυνομικό Τμήμα της χώρας.
  • Βεβαίωση από τον θεράποντα ιατρό του εξαφανισθέντος σχετική με την κατάσταση υγείας του και τον βαθμό επικινδυνότητας από υστέρηση λήψης συγκεκριμένων φαρμάκων.
  • Υποβολή του ειδικού πληροφοριακού εντύπου για Silver Alert της ΜΚΟ Γραμμή Ζωής.
  • Φωτογραφία του εξαφανισθέντος
  • Υπεύθυνη δήλωση του αναγγέλλοντος ότι τα στοιχεία του εξαφανισθέντος είναι πραγματικά και ορθά.
  • Υπεύθυνη Δήλωση του αναγγέλλοντος ότι αποδέχεται και αναλαμβάνει την ευθύνη για την δημοσιοποίηση της φωτογραφίας και των στοιχείων του εξαφανισθέντος.

 

Μέρος 2

Διεξαγωγή αναζήτησης

  • Επικοινωνήστε με τους φίλους και τους γνωστούς του εξαφανισμένου ατόμου. Καλέστε τους ανθρώπους στη ζωή του αγνοουμένου και ρωτήστε πότε τον είδαν  τελευταία. Ρωτήστε τους  εάν ξέρουν τίποτα για το πού βρίσκεται το άτομο. Εκτός από φίλους, μέλη της οικογένειας, γείτονες και συμμαθητές, καλέστε οποιονδήποτε είχε τακτική επαφή με το αγνοούμενο άτομο. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει δασκάλους, γιατρούς, οδηγούς λεωφορείων, συναδέλφους και γείτονες.

         Κρατήστε μια λίστα καταγραφής των ατόμων με τα οποία έχετε μιλήσει και τι έχουν πει για το αγνοούμενο άτομο. Κρατήστε την ενημερωμένη με όσο το δυνατόν λεπτομερέστερες πληροφορίες.

         Ενθαρρύνετε τους ανθρώπους να σας καλέσουν ξανά, αν ανακαλύψουν περισσότερες πληροφορίες από άλλη πηγή.

         Αναφέρετε άμεσα τα νέα ευρήματα στον ενεργούντα την υπόθεση αστυνομικό.

 

  • Ελέγξτε με νοσοκομεία στην περιοχή σας . Εάν το αγνοούμενο άτομο  ήταν σε ατύχημα, μπορεί να βρίσκεται σε τοπικό νοσοκομείο και να μην μπορεί να επικοινωνήσει για κάποιο λόγο. Σε μερικές τραγικές περιπτώσεις, ένα αγνοούμενο άτομο θα βρεθεί με έναν ιατροδικαστή ή ιατρό. Καλέστε όλες τις νοσοκομειακές αρχές  στην περιοχή σας για να αποκλείσετε αυτές τις πιθανότητες.

         Όταν πραγματοποιείτε κλήσεις, δώστε το όνομα του αγνοουμένου.

         Εάν δεν υπάρχει κανείς με αυτό το όνομα, ρωτήστε αν έχουν στη διάθεσή τους άγνωστα άτομα που μοιάζουν με το αγνοούμενο άτομο σας.

  • Ελέγξτε με τη βοήθεια των πλησιέστερων αστυνομικών αρχών το ενδεχόμενο ο εξαφανισθείς να είναι κρατούμενος σε Αστυνομικό κατάστημα κράτησης. Εάν εξαφανισθέντας  διέπραξε αδίκημα    που οδήγησε σε σύλληψή του , αυτός ή αυτή μπορεί να βρίσκεται σε κρατητήριο  του πλησιέστερου Αστυνομικού καταστήματος.   Επικοινωνήστε με τις τοπικές υπηρεσίες επιβολής του νόμου για να δείτε εάν ο αγνοούμενος είναι κρατούμενος.
  • Ελέγξτε ιστότοπους κοινωνικών μέσων.Αυτός είναι ένας σημαντικός τρόπος για να αποκτήσετε πληροφορίες σχετικά με τις ημέρες που προηγούνται της εξαφάνισης του ατόμου. Ελέγξτε το Facebook, το Twitter, το Instagram και άλλους λογαριασμούς. Προσδιορίστε εάν η πρόσφατη δραστηριότητα περιέχει ενδείξεις. Κοιτάξτε επίσης τους λογαριασμούς των φίλων του αγνοουμένου.

         Εκτυπώστε την αλληλογραφία και τη δραστηριότητα που φαίνεται ότι θα μπορούσε να οδηγήσει στην τοποθεσία του αγνοουμένου.

         Αναφέρετε οποιαδήποτε δραστηριότητα που θα μπορούσε να βοηθήσει στον εντοπισμό του από τις Αστυνομικές Αρχές .

 

  • Βάλτε φυλλάδια με μια εικόνα και περιγραφή του εξαφανισθέντα στη γειτονιά όπου ζούσε και δραστηριοποιούταν.

         Κρεμάστε τα φυλλάδια σας σε εμφανείς τοποθεσίες όπως  βενζινάδικα, παντοπωλεία, ταχυδρομεία, τράπεζες, φαρμακεία, τοπικές βιβλιοθήκες, εκκλησίες, νοσοκομεία, καταφύγια αστέγων, πάρκα κτλ

         Φροντίστε να συμπεριλάβετε μια πρόσφατη, σαφή φωτογραφία του εξαφανισθέντα.

         Συμπεριλάβετε την ηλικία του ατόμου, μια φυσική περιγραφή και την ημερομηνία που εξαφανίστηκε.

         Συμπεριλάβετε επίσης στοιχεία επικοινωνίας.

Μέρος3

Συμμετοχή εξωτερικών  φορέων

  • Ειδοποιήστε τα τοπικά μέσα.Η συμμετοχή των μέσων ενημέρωσης είναι ένας άλλος σημαντικός τρόπος για να δημοσιοποιήσετε το γεγονός ότι ψάχνετε ένα αγνοούμενο άτομο. Το άτομο μπορεί να δει την ανακοίνωση και να αποφασίσει να επιστρέψει στους οικείους του. Περισσότερα άτομα κατά αυτόν τον τρόπο  θα αναζητήσουν επίσης τον αγνοούμενο.

         Στείλτε φωτογραφίες και βίντεο του αγνοουμένου στους τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς σας.

         Καλέστε τις τοπικές εφημερίδες σας και ζητήστε τους να δημοσιεύσουν ένα άρθρο σχετικά με τον αγνοούμενο.

         Βγάλτε μια αγγελία σε εβδομαδιαία εφημερίδα.

         Στείλτε πληροφορίες σε τοπικά ιστολόγια και ιστότοπους.

 

  • Σκεφτείτε να προσλάβετε έναν ιδιωτικό ερευνητή.Ένας ιδιωτικός ερευνητής θα αφιερώσει όσο χρόνο θέλετε για τη διερεύνηση της υπόθεσής σας.  Ερευνήστε ιδιωτικούς ερευνητές στην περιοχή σας και συνεργαστείτε με έναν για να βρείτε το άτομο που λείπει.
    Ζητήστε να σας επιδείξει τη νόμιμη άδεια του ιδιωτικού γραφείου.
    Για να βρείτε έναν ερευνητή με προσιτές τιμές, καλέστε τους ερευνητές της περιοχής σας και ελέγξτε τις τιμές προτού αποφασίσετε με ποιον θα συνεργαστείτε.

 

  • Εάν ο αγνοούμενος έχει ενεργοποιήσει την Κοινή χρήση οικογένειας στο iPhone, οποιοδήποτε μέλος της οικογένειας μπορεί να συνδεθεί στο iCloudκαι να δει την τοποθεσία του iPhone. Εάν αυτή η λειτουργία δεν είναι ενεργοποιημένη, θα πρέπει να ζητήσετε από την αστυνομία να την παρακολουθήσει.
  • Οι τοπικοί αρθρογράφοι εφημερίδων είναι το καλύτερο στοίχημά σας, αλλά καλέστε επίσης τοπικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς.Εάν απορρίψουν το αίτημά σας, ζητήστε από τον αστυνομικό που διερευνά την υπόθεση να σας βοηθήσει να επικοινωνήσετε με τα μέσα ενημέρωσης.

 

  • Εάν ο αγνοούμενος δεν έχει καμία ταυτοποίηση, το νοσοκομείο μπορεί να τον αντιμετωπίσει ως άγνωστο ασθενή.Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να δώσετε μια φυσική περιγραφή όταν καλείτε νοσοκομεία και να ρωτήσετε εάν κάποιος από τους αγνώστους ασθενείς τους ταιριάζει με αυτήν την περιγραφή.

 

  • Μπορείτε να αναφέρετε ένα αγνοούμενο άτομο μόλις έχετε πραγματική ανησυχία για την ασφάλεια του ατόμου.

 

  • Αν ο αγνοούμενος δεν έχει μαζί του το τηλέφωνο, μπορείτε να τον αναζητήσετε σε περιοχές στις οποίες συχνάζει.Ρωτήστε όποιον μπορεί να είναι σε θέση να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πού βρίσκεται. Δώστε στην αστυνομία μια περιγραφή του τι φορούσε τελευταία φορά και στείλτε όσες πρόσφατες φωτογραφίες του ατόμου. Μέσα σε 1 ώρα ένας αγνοούμενος μπορεί να ταξιδέψει πάνω από 50 μίλια από την τελευταία του τοποθεσία.

 

Συμβουλές

         Καλέστε άμεσα τις αστυνομικές αρχές.

         Χρησιμοποιήστε φωτογραφίες πρόσφατες

         Εάν οι αρχές διαπιστώσουν ότι το άτομο που αναζητάτε έχει απαχθεί και η απαγωγή πληροί ορισμένα κριτήρια, ενδέχεται να εκδώσει μια ειδοποίηση AMBER. Η ειδοποίηση AMBER ειδοποιεί τους ραδιοτηλεοπτικούς φορείς και τους κρατικούς φορείς μεταφορών για το αγνοούμενο άτομο.

         Εάν έχετε πρόσβαση στα αρχεία τηλεφώνου του αγνοουμένου, μάθετε ποιος/ποιον  κάλεσε για τελευταία φορά. Επικοινωνήστε με αυτό το άτομο για να μάθετε αν ξέρει πού βρισκόταν το άτομο που αγνοείται- όταν επικοινώνησαν για τελευταία φορά- ή αν του ανέφερε κάτι που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως στοιχείο για την ανεύρεσή του.

         Εάν έχετε πρόσβαση στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του αγνοουμένου (π.χ. παρόχους πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών κ.λπ.), αναλύστε τις οικονομικές συναλλαγές του. Η εύρεση του πού ξόδεψαν τελευταία χρήματα μπορεί να υποδεικνύει την τρέχουσα τοποθεσία του.

 

 

 

Μπλουζα
elGreek
Κλεμμένα-Βρέθηκαν ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ- ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ - Χάθηκε-Βρέθηκε-Χαρίζεται-Ζητείται Εδώ,Πλήροφορίες και βάση δεδεομένων για ΕΞΑΦΑΝΗΣΗ- ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ - χαμενων ατόμων παιδιών ενηλίκων.Πλατφόρμα αναζήτησης χαμένων ατόμων Κλεμμένα-Βρέθηκαν

Κλεμμένα-Βρέθηκαν ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ- ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ - Χάθηκε-Βρέθηκε-Χαρίζεται-Ζητείται Εδώ,Κλεμμένα-Βρέθηκαν

Κλεμμένα-Βρέθηκαν Πλήροφορίες και βάση δεδεομένων για ΕΞΑΦΑΝΗΣΗ- ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ - χαμενων ατόμων παιδιών ενηλίκων.Πλατφόρμα αναζήτησης χαμένων ατόμων Κλεμμένα-Βρέθηκαν