Για καλύτερη εμπειρία, αλλάξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας σε CHROME, FIREFOX, OPERA ή Internet Explorer.

Βρες τον ψεύτη!Συμβουλές για να τον αναγνωρίσεις !

Εάν συναντήσετε ποτέ κάποιο τέτοιο άτομο, μπορούμε να σας βοηθήσουμε ώστε να το αναγνωρίσετε. Αναζητήστε τα ακόλουθα σημάδια:

 

Ποτέ δεν έχουν οπτική επαφή μαζί σας

Οι ψεύτες είναι και αυτοί άνθρωποι, όταν δεν λένε την αλήθεια νιώθουν λίγο ένοχοι μέσα τους και γι΄ αυτό αισθάνονται άβολα να σας κοιτάξουν στα μάτια. Φοβούνται ότι θα τους καταλάβετε. Για να το κάνετε αυτό, κοιτάξτε τους και παρατηρείστε το βλέμμα τους.

 

Είναι νευρικοί

Πάντα θα έχουν λίγο άγχος αν προσπαθούν να σας κρύψουν κάτι. Ίσως προσπαθήσουν να τελειώσουν την συζήτηση νωρίτερα. Αν αρχίσουν να ιδρώνουν ή να κοκκινίζουν τότε σίγουρα πρέπει να υποψιαστείτε κάτι. Το καλύτερο είναι να τους κάνετε περισσότερες ερωτήσεις ώστε να πιεστούν και να αποκαλύψουν την αλήθεια.

 

Μοιάζουν προβληματισμένοι για κάτι

Οι ψεύτες δεν χαμογελούν πολύ επειδή πάντα ζουν με φόβο. Τα ψέματα βαραίνουν την συνείδηση τους. Αν φαίνονται πάντα να είναι υπό πίεση ή αν δεν εκφράζουν πολλά συναισθήματα, τότε κρύβουν κάτι. Αυτό τελικά θα τους βασανίζει εσωτερικά και το πρόσωπο τους θα τους προδώσει.

 

Το ψέμα τους δεν βγάζει νόημα

Αφού σας πουν το ψέμα τους, θα νιώθετε πως δεν μπορείτε να συνδέσετε μεταξύ τους τα στοιχεία που σας έχουν δώσει. Δεν είναι καλοί στο να καλύπτουν τα πράγματα μακροπρόθεσμα. Τελικά θα ξεχάσουν το ψέμα που είπαν στην αρχή κι έτσι θα μπορέσετε να τους ανακαλύψετε.

 

 

Γίνονται αμυντικοί

Αν δεν έχουν κάτι να κρύψουν, δεν θα θυμώσουν που τους κάνετε πολλές ερωτήσεις. Αν λέτε την αλήθεια, θα είστε ήρεμοι αλλά το άλλο άτομο ίσως αρχίσει να φωνάζει και να χάνει την ψυχραιμία του επειδή νομίζουν πως έτσι θα λήξουν την συζήτηση νωρίτερα. Έτσι δεν θα χρειαστεί να δώσουν κάποια λογική εξήγηση για το ψέμα τους. Οι ψεύτες εύκολα θυμώνουν. Ίσως σφίξουν τις γροθιές τους, σταυρώσουν τα χέρια τους ή ο θυμός να φαίνεται στο πρόσωπο τους. Το κάνουν αυτό για να ενισχύσουν τον εγωισμό τους. Νομίζουν πως με την άμυνα θα γλυτώσουν.

 

Αλλάζουν θέμα

Αν αναφερθείτε στο ψέμα τους, θα νιώσουν άβολα κι έτσι θα προσπαθήσουν να αλλάξουν θέμα. Αν αυτό σας θυμώνει, εύκολα αλλάζουν την πλοκή ώστε να φανείτε εσείς οι κακοί της υπόθεσης.

 

Κρατούν μια απόσταση μεταξύ σας

Οι ψεύτες δεν νιώθουν πολύ άνετα με την ανθρώπινη επαφή επειδή έχουν ήδη πολύ άγχος και πιστεύουν πως οτιδήποτε μπορεί να αποκαλύψει το ψέμα τους. Επομένως, τείνουν να αποφεύγουν τις κοντινές χειρονομίες και κρατούν κάποια απόσταση. Αυτό τους βοηθά να κρατιούνται σε εγρήγορση ώστε να μην αποκαλύψουν κάτι κατά λάθος.

 

Φλυαρούν ανεξέλεγκτα

Πολλοί ψεύτες είναι καλοί στο να αλλάζουν τις ιστορίες αλλά μερικές φορές μπερδεύονται στον λαβύρινθο που οι ίδιοι δημιούργησαν. Συνήθως εφευρίσκουν δύσκολες ιστορίες ώστε να πιστέψετε πως λένε την αλήθεια για να μην μπορείτε να θυμηθείτε την αρχική ιστορία.

 

Δεν μπορούν να μείνουν ακίνητοι

Οι ψεύτες είναι πολύ ανήσυχοι. Αναζητούν συνεχώς αντιπερισπασμούς για να αποφύγουν την συζήτηση, έτσι χαζεύουν στο κινητό, χτυπούν τα πόδια τους, κουνιούνται στην καρέκλα, παίζουν με τα μαλλιά τους κτλ.

 

Αργότερα αλλάζουν την ιστορία τους

Ακόμα και αν προσθέσουν ή αφαιρέσουν μικρές λεπτομέρειες, αυτό μόνο αποδεικνύει πως η εκδοχή της ιστορίας τους δεν έχει βάση. Κάθε προσπάθεια τους να προσθέσουν οτιδήποτε θα έχει ως αποτέλεσμα να ρωτάτε περισσότερα. Αν προσπαθήσουν να αλλάξουν την ιστορία τους ρωτήστε τους τι σας είπαν αρχικά. Καθώς μπλέκουν τις λεπτομέρειες θα ξέρετε ότι λένε ψέματα.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

άφησε το σχόλιό σου

Μπλουζα
elGreek
Κλεμμένα-Βρέθηκαν Βρες τον ψεύτη!Συμβουλές για να τον αναγνωρίσεις ! - Χάθηκε-Βρέθηκε-Χαρίζεται-Ζητείται Εδώ,Βρες τον ψεύτη!Συμβουλές για να τον αναγνωρίσεις ! κλεμμένη -βρεθηκε-κλεμμένο - Χάθηκε-Βρέθηκε-Χαρίζεται-Ζητείται Εδώ Κλεμμένα-Βρέθηκαν

Κλεμμένα-Βρέθηκαν Βρες τον ψεύτη!Συμβουλές για να τον αναγνωρίσεις ! - Χάθηκε-Βρέθηκε-Χαρίζεται-Ζητείται Εδώ,Κλεμμένα-Βρέθηκαν

Κλεμμένα-Βρέθηκαν Βρες τον ψεύτη!Συμβουλές για να τον αναγνωρίσεις ! κλεμμένη -βρεθηκε-κλεμμένο - Χάθηκε-Βρέθηκε-Χαρίζεται-Ζητείται Εδώ Κλεμμένα-Βρέθηκαν