Για καλύτερη εμπειρία, αλλάξτε το πρόγραμμα περιήγησής σας σε CHROME, FIREFOX, OPERA ή Internet Explorer.

Δημοσίευση Δωρεάν Αγγελίας σχετικά με την απώλεια του Σκύλου σας

 

 

 

ΔΕΙΤΕ: Αγγελίες σχετικές  με Χαμένους σκύλους

 

Σκύλος

Χάθηκε ο Σκύλος σας – Συμβουλές

1. Ξεκινήστε τις αναζητήσεις   στη γειτονιά σας με τα πόδια και με αυτοκίνητο. Τα σκυλιά  είναι πιο δραστήρια την αυγή και το σούρουπο. Προβείτε στην αναζήτηση του σκύλου σας  και σε άλλες ώρες, αλλά εστιάστε σε αυτές τις δύο χρονικές περιόδους. Καλύψτε τα μονοπάτια όπου συνήθως περπατάτε το σκυλί σας, καθώς και τις γύρω περιοχές. Σχεδιάστε έναν κύκλο σε έναν χάρτη με το σπίτι σας στο κέντρο. Επεκτείνετε την ακτίνα λίγα δεκάδες μετρά  ώστε να μπορείτε να καλύψετε την περιοχή με έναν ολοκληρωμένο, μεθοδικό τρόπο.

2. Πάρτε ένα λουρί και  ένα πραγματικά  νόστιμο φαγητό που ξέρετε ότι  λατρεύει ο σκύλος σας. Εάν το σκυλί σας έχει ένα αγαπημένο παιχνίδι, φέρετέ το επίσης. Τα παιχνίδια που κάνουν θόρυβο, όπως και αυτά που κουνιούνται, είναι καλύτερα. Είτε περπατάτε είτε οδηγείτε, πηγαίνετε αργά και φωνάξτε το όνομα του σκύλου σας με χαρούμενη φωνή. (Εάν βρίσκεστε σε όχημα, συνιστάται να οδηγεί  κάποιος άλλος, ώστε να είστε ελεύθεροι να φωνάξετε έξω από το παράθυρο   ). Υποθέτοντας ότι ο σκύλος σας είναι εξοικειωμένος με τη φράση, “Θέλετε να πάμε  βόλτα;” πείτε ότι το όνομα του σκύλου σας και μετά αυτή  τη φράση, με τον ίδιο τόνο που θα χρησιμοποιούσατε κανονικά. Εάν ο σκύλος σας έχει εκπαιδευτεί να έρχεται  όταν τον καλείται, δοκιμάστε να καλέσετε το όνομά του  , χρησιμοποιώντας επίσης τον τόνο που θα χρησιμοποιούσατε κανονικά όταν τον καλούσατε.

 Επιπλέον συμβουλές σχετικά με χαμένα σκυλάκια

3. Εάν έχετε άλλο σκυλί ή έχετε πρόσβαση σε άλλο σκυλί   το οποίο γνώριζε ο σκύλος σας , πάρτε το  μαζί στις αναζητήσεις.

4. Φέρτε μια φωτογραφία μαζί σας και δείξτε την σε όλους που περνάτε. (Εάν ο σκύλος σας δεν έχει χαθεί αυτήν τη στιγμή, φροντίστε να έχετε μια φωτογραφία βολική στο κινητό σας ή να εκτυπωθεί, για κάθε περίπτωση.

5. Εάν ο σκύλος σας δεν είναι φιλικός με τους ανθρώπους, δεν μπορείτε να ζητήσετε από κανέναν να προσπαθήσει να τον συγκρατήσει. Σε αυτήν την περίπτωση, δώστε τον  αριθμό κινητού σας ,της τοπικής φιλοζωικής  ή της Υπηρεσίας Περισυλλογής του Δήμου σας   και ζητήστε από τους ανθρώπους να καλέσουν αμέσως εάν εντοπίσουν το σκυλί σας. Ακόμα κι αν το σκυλί σας είναι φιλικό προς τον άνθρωπο, πείτε στους ανθρώπους ότι αν τον δουν, να μην τον κυνηγήσουν. Ζητήστε να γυρίσουν το σώμα τους στο πλάι (και ακόμη και να σκύψουν κάτω με το σώμα στραμμένο προς τα πλάγια)  , χρησιμοποιώντας μια χαρούμενη φωνή για να δελεάσει το σκυλί σας  . Ρωτήστε   εάν έχουν αυλή ή άλλη περιοχή περιορισμού, για να  περιορίσουν  τον  σκυλο σας μέσα και στη συνέχεια να σας καλέσουν. Ενημερώστε τους ανθρώπους εάν ο σκύλος σας είναι φιλικός προς άλλα ζώα . Και μην ξεχάσετε να αναφέρετε την  αμοιβή. Η θετική ενίσχυση λειτουργεί και για τους ανθρώπους.

6. Βεβαιωθείτε ότι όλοι οι γείτονές σας γνωρίζουν για την εξαφάνιση του σκύλου σας . Εάν πιστεύετε ότι είναι ασφαλές, χτυπήστε τις πόρτες στην περιοχή σας, εξηγήστε την κατάσταση και αφήστε στους ανθρώπους   ένα φυλλάδιο με τα στοιχεία του σκύλου σας  και το τηλέφωνο σας .

7. Δημοσιεύστε φυλλάδια  με την εξαφάνιση σε όλη τη γειτονιά σας . Μην γεμίζετε το φυλλάδιο με κείμενο, καθώς θα πρέπει να είναι ευανάγνωστο από τους περαστικούς οδηγούς. Συμπεριλάβετε μια φωτογραφία, κατά προτίμηση έγχρωμη. Η λέξη ΑΜΟΙΒΗ  πρέπει να εμφανίζεται με μεγάλα γράμματα. Είναι επίσης καλή ιδέα να προσθέσετε τη φράση, “Χρειάζεται φαρμακευτική αγωγή”. Αυτό όχι μόνο προσδίδει μια αίσθηση επείγοντος, αλλά αποθαρρύνει εκείνους που μπορεί να πιστεύουν  οτι αν το βρουν μπορούν να  «υιοθετήσουν» το σκυλί σας. Είναι καλύτερο να έχετε μικρές ετικέτες με τον αριθμό τηλεφώνου σας στο κάτω μέρος του φυλλαδίου, έτσι ώστε οι άνθρωποι να παίρνουν μια ετικέτα αντί να καταστρέφουν ολόκληρο το φυλλάδιο.

8. Τοποθετήστε μια αγγελία εξαφάνισης στις τοπικές εφημερίδες σας και φροντίστε να πραγματοποιείτε καθημερινή αναζήτηση μέσω του

vresto.com.gr  στο Διαδίκτυο,  το όνομα που μπορείς να εμπιστευτείς για να βρεις τον τετράποδο φίλο σου!!

9. Δώστε φυλλάδια στους τοπικούς ταχυδρομικούς υπαλλήλους σας  . Είναι αυτοί που βρίσκονται σε όλη τη γειτονιά σας καθημερινά και  έχουν την μεγάλη  πιθανότητα να εντοπίσουν το σκυλί σας. Δώστε φυλλάδια σε παιδιά που παίζουν στο δρόμο και βεβαιωθείτε ότι γνωρίζουν ότι υπάρχει ανταμοιβή. Ενημερώστε τους ιδιοκτήτες  κατοικίδιων ζώων, καθώς και αυτοί είναι έξω  και συνήθως έχουν  σκυλιά μαζί τους που μπορεί να προσελκύσουν το σκυλί σας. Δώστε φυλλάδια σε οποιονδήποτε μπορείτε να σκεφτείτε πως ξοδεύει χρόνο στη γειτονιά σας – οδηγοί λεωφορείων, οδηγοί ταξί,   κ.λπ. Όσα περισσότερα άτομα το γνωρίζουν , τόσο μεγαλύτερη  είναι η πιθανότητα κάποιος να σας καλέσει όταν το σκυλί σας εντοπίστει.

10. Δημοσιεύστε φυλλάδια στα τοπικά κτηνιατρικά σας γραφεία, κλινικές έκτακτης ανάγκης, καταφύγια, α , groomers, καταστήματα προμήθειας κατοικίδιων ζώων,  , οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση που σχετίζεται με σκύλους  . Δημοσιεύστε επίσης σε πλυντήρια αυτ/των ,βενζινάδικα , σούπερ μάρκετ,   και οπουδήποτε αλλού σας επιτραπεί .

11. Διαδώστε μέσω διαδικτύου ! Μοιραστείτε τις πληροφορίες σας σε κοινωνικά μέσα όπως το Twitter και το Facebook. Φροντίστε να συμπεριλάβετε μια φωτογραφία.

12. Αναζητήστε καθημερινά τον σκύλο σας  στο τοπικό  καταφύγιο ζώων εφόσον υφίσταται τέτοιο στην περιοχή σου . Μην τηλεφωνείτε μόνο – πρέπει να εμφανίζεσθε αυτοπροσώπως. Εάν το σκυλί σας χτυπήθηκε από αυτοκίνητο ή τραυματίστηκε με άλλο τρόπο υπάρχει πιθανότητα να φιλοξενείται σε κάποιο κτηνιατρείο.

13. Αναζητήστε όλα τα μέρη που μπορείτε να σκεφτείτε ότι ένα σκυλί μπορεί να πάει. Οι παιδικές χαρές , τα χωράφια με  ξύλα, στα σκουπίδια πίσω από εστιατόρια. Ακόμα σε περίπτωση που είναι αρσενικός ο σκύλος σας αναζητήστε τον,  σε γειτονίες με θηλυκά   σκυλιά που βρίσκονται σε οίστρο   . Όταν κάνετε αναζήτηση με τα πόδια, φροντίστε να παρακολουθείτε τους θάμνους και κάτω από τα αυτοκίνητα, καθώς αυτές είναι κοινές κρυψώνες για έναν φοβισμένο σκύλο ή για έναν που κοιμάται.

14. Υπάρχουν άνθρωποι  που, έναντι αμοιβής, θα αναζητήσουν το σκύλο σας  . Αυτό μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν εργάζεστε με πλήρη απασχόληση ή διαφορετικά είστε απασχολημένοι για να πραγματοποιήσετε την  αναζήτηση  μόνοι σας.

15. Εάν εντοπίσετε το σκυλί σας στο δρόμο, φροντίστε να ακολουθήσετε τη γλώσσα του σώματος που προτείνεται στο σημείο # 5. Θα μπορούσατε  να τον ενθαρρύνεται   με χαρούμενη φωνή να σας κυνηγήσει, έως ότου έχετε την ευκαιρία να του βάλετε ένα λουρί.

16. Για άλλες ιδέες για το πώς να πιάσετε τον σκύλο  σας όταν δεν φοράει λουρί, σύντομα θα δημοσιευτούν σχετικά άρθρα στο ιστολόγιο μας.

17. Σκεφτείτε θετικά. Το πιο σημαντικό, μην τα παρατάτε! Γνωρίζoυμε  μερικές περιπτώσεις όπου ένα σκυλί χάθηκε, και κάποιος πήρε το σκυλί για λίγους μήνες και στη συνέχεια το έδωσε σε ένα καταφύγιο φιλοζωικής ομάδας . Συνέχισε να ψάχνεις ; οργάνωση, ελπίδα και επιμονή είναι τα πιο πολύτιμα εργαλεία που έχετε.To vresto,com.gr  σας ευχεται συντομα να επιστρεψει ο σκύλος σας σπίτι σας ασφαλής και υγιής.

Σκύλος

Μπλουζα
elGreek